Значи преди няколко дена ходих във военните гробища (с дядо ми търсехме негов родственик загинал през 1916 г., не го намерихме, но уредника ни каза че тука почивали главно офицери и каза че ще ни помогне като потърси информация в Търново) в Добрич и видях че за освобождението на Добруджа има загинали турски, еврейски, румънски войници. Та въпроса ми е от каква народност войници са помагали на българите за освобождението на Добруджа. Ако наистина е имало румънци те защо са се били срещу свои.
Направо в темата може да се дискутира помоща на чужди войски в битките където участват българи.
Направо в темата може да се дискутира помоща на чужди войски в битките където участват българи.
но от тогава не го е виждал каза ми че бил много добро момче аз лично не го познавам. Повече подробности не знам но ако мога ще гледам да им направя плочи ако имам възможности. Иначе уредника направил цял списък със загиналите от Каварненска област или поне така разбрах от дядо ми. Иначе наистина гробището има някаква друга атмосфера. Значи от тебе ще чакам да акчиш снимки на гробището, аз моите по нататък ще ги изкарвам като свърша лентата пазя я за евентуалната ми среща със Стефан Маринополски през февруари.
Comment