Да уточним като царевича :"Мразя войната, разваля строя и къса униформите. Ех, кога ще свърши , да си направим едни хубави маневри..."
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки ПСВ
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
А ето сега една много "трудна" загадка и от мене.На Солунския фронт през 1917 е тежко ранен в гърдите един германски пехотинец.Командването на пехотната рота решава да го изпрати на лечение в тила.По-късно придобива доста голяма известност с поразиите, извършени от него.Кой е войникът, в кой български град е настанен на лечение и как се казва мед-сестрата,превързвала раните му?"Последните думи в живота на мнозина някогашни владетели са били: „Не можеш да ме убиеш, защото имам магическа... Аааргх!“"
Comment
-
Това пък откъде може да го знае някой?! :1087:________________________________________
How happy is the blameless Vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray'r accepted, and each wish resign'd.
von Rihthoffen написаА ето сега една много "трудна" загадка и от мене.На Солунския фронт през 1917 е тежко ранен в гърдите един германски пехотинец.Командването на пехотната рота решава да го изпрати на лечение в тила.По-късно придобива доста голяма известност с поразиите, извършени от него.Кой е войникът, в кой български град е настанен на лечение и как се казва мед-сестрата,превързвала раните му?Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Надали, тоя въпросния ефрейтор не е бил на Балканите. Докато фон Лееб е бил, но надали за него става дума, тъй като той има по-висок чин. Така че трябва да е някой друг, а не се сещам кой точно може да е. И то известен с "поразиите си" ... хмМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Медсестрата е я царица Елеонора, я княгиня Евдокия или княгиня Надежда.
Иначе се сещам за един немски спец по класически езици, който докато бил лечение в Св. Врач, разчел откъса за Спартак от Плутарх в смисъл, че Спартак бил от племето на медите. Името, мисля, че бе Циглер, но цялата история си я спомням доста мътно... Но пък кой знай какви простотии да е извършвал след това, аз поне не знам.
Дай да видим Гугъла кво казва
Comment
-
von Rihthoffen написаОтговорът е елементарен,затова не съм добавял допълнителна информация и снимка към "загадката".Между другото Sailor_Malan като че ли донякъде взе да затопля.
Само Фюрера не е - със сигурност - неговия 16 Резервен Баварски пехотен полк през цялата война е на Западния фронт. Значи е някой от големите военнопрестъпници - а сега де :sm186: Д-р Менгеле?
Comment
-
von Danitz написаПаулус е воювал край Вердюн, жени се в Румъния, но това е след войната
Comment
Comment