Верно ? Не мисля....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки ПСВ
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
gollum написаНе мога да се похваля, че знам кой знае колко много относно "БАрбароса", но като се сетя в оперативния периметър именно на тази операция има само три немски групи армии - "Север", "Център" и "Юг". Тъй като си задал така въпроса, че може да включва въобще "Офицер от Оста", а не само немски такъв, то към тях трябва да се прибавят и останалите армии. Там ми се мярка една румънска група армии - армейска група "Антонеску", командир й е армейски генерал Йон Антонеску. КАто се има предвид това, много е възможно него да имаш предвид .
Само лека поправка: група армии "Антонеску" не е съвсем румънска. в нейния състав влизат : 3 и 4 румънски, но също и 11 германска армия.
През 1917 Йон Антонеску е майор към оперативния отдел на действащата румънска армия.
Comment
-
Sturmpionier написаПрез 1917 Йон Антонеску е майор към оперативния отдел на действащата румънска армия.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
von Danitz написаа бе то при Щурмпионерката, отговорът винаги е "Румънецът", обаче група армии Антунеску кога е формирана?
6 юни 1941, след срещата на Йон Антонеску с Хитлер. Групировката е разформирована след достигането на румънските войски до река Днестър през 1941. Едно, малко позабравено формирование, в сянката на гр. армии Център, Юг и Север.
Comment
-
Три медала
Както обикновено, когато търся нещо в Нета се заплесвам по съвсем различни места от необходимите ми. Но ми става интересно. Надявам се и на вас.
И така ето три медала от ПСВ. Когато ги съпоставих един до друг видях, че доста си приличат. В коя коя страна или страни са се връчвали? Не знам много подробности освен произхода им. Така че ако някой знае, ще е добре да ни светне. Айде чао за сега!
Comment
-
Първия трябва да е български - мяза на Св. Александър, вероятно някакъв войнишки вариант, за това е и по простичък.
Втория ще да е френскиКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Tom_Calm написаТук позна от първия изстрелКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sturmpionier написаТретия е германски за Военна заслуга.
Parabellum написаПървият е Австрийски, вторият френски, а третият немски-нациски, който е даван на ветераните от ПСВ.
А, че първия не е ли български? Ако не беше короната даже намязва на войнишкия орден за боева заслуга
Евалата момчета!
Ще дам една подсказка след малко, щом имам време.Last edited by Tom_Calm; 21-03-2007, 11:19.
Comment
Comment