втората и третата са с отвратително качество, сканирай ги отново
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската униформа от ПСВ
Collapse
X
-
Ще ги сканирам като ги взема от България ако мога да ги намеря.Предполагам, че целият ми архив е унищожен от добросъвестни роднини-майка им даебаааааааааааааа :cry: .Всичко :cry: Даже и ордените на пра-дядо ми не мога да си намеряяяяяяяяяяяяяяя :cry:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Машала аферим, Имперец ефенди!!!! Супер картинки!!!
Колкото до името Мария, това са шефските полкове. Кавалерия, пехота, артилерия и т.н. - някои полкове са били шефски. Не всички, само някои. Било е хем престиж, хем понякога и облаги е имало от "шефа" /ако е бил жив по времето на провъзгласяване на шефството, разбира се/.
Някои шефски полкове са ясни - примерно на Фердинанд, на Борис, на Ал. Батенберг. Има и на баба Клементина, а има и на разни знайни и незнайни чужди височайши особи.
Това първоначално ме озадачаваше - виждал съм по снимки пагони със странни вензели - примерно А дълго след като княз Александър е покойник, или пък Ф дълго след като Фердинанд е германски пенсионер. Както и някакви съвсем непонятни вензели. Обаче после разбрах, че това са споменатите вече шефски полкове.На нож!
Comment
Comment