Сега се виждат картинките, благодаря.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската униформа от ПСВ
Collapse
X
-
Книжката може да си я вземеш, от тия на Osprey тъничките, казва се Armies in the Balkans 1914-1918. Както виждаш, много и готини картинки, макар че текста е писан от сърбин и ние естествено ламтим за териториални придобивки и тнalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial Friedrich написаКнижката може да си я вземеш, от тия на Osprey тъничките, казва се Armies in the Balkans 1914-1918. Както виждаш, много и готини картинки, макар че текста е писан от сърбин и ние естествено ламтим за териториални придобивки и тн
Comment
-
TVV написаАз от тази поредица бявно събирам по-интересните средновековни армии, а искам да си купя и траките (аз я купих, ама за баща ми и май трябваше да взема една и за мен) и т.н.т. Жалко че така и не докараха до края онази поредица, която започна със Сръбско-Българската Война и продължи с Балканската, те бяха най-точни във всяко отношение. Но ще си взема и тази на Оспрей. Гледам да ги поръчвам от Амазон по 3 наведнъж, че тогава разходите по изпращането са безплатни.
Обаче имам страшно много други свалени от нета ))albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Moже би ще задам глупав въпрос, но пък да си питам.
На раницата на ефрейтора от 9 плевенски пехотен полк има 5 дялани колеца с различни размери. Някой има ли представа за какво са служели? Да не ни в снаряжението на пехотинците ни да е имало нещо като палатка, или примерно са служили за опъване на платнището върху тях по някакъв начин?
Ще съм благодарен ако някой хвърли светлина, понеже ми стана интересно.
А и една молба, така и така сте запускали картинки, пуснете и такава с британските униформи от периода ако ви се намира.
Впрочем като стана дума за шефските полкове, интересен факт от историята на британската армия - почти няма полк, който да си няма шеф и не са само британски благородници. Шеф на единия от полковете(не си спомням дали беше Grenadier Guards или Royal Scots, всеки случай на единия от шотландските пехотни полкове) е бил Николай II. Много се съмнявам обаче да са виждали някакъв кяр от тая работа, "от шефа", по-скоро е било вид подмазване на Хановерската Династия (преимернувана на Уиндзор след ПСВ) към братовчедите Романови.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написаMoже би ще задам глупав въпрос, но пък да си питам.
На раницата на ефрейтора от 9 плевенски пехотен полк има 5 дялани колеца с различни размери. Някой има ли представа за какво са служели? Да не ни в снаряжението на пехотинците ни да е имало нещо като палатка, или примерно са служили за опъване на платнището върху тях по някакъв начин?
Ще съм благодарен ако някой хвърли светлина, понеже ми стана интересно.
Comment
-
Ще съм ви благодарен ако ми помогнете в едно мое начинание. Започнал съм да си правя униформа на български войник от ПСВ но срещам много затруднения в цвета на формата (И това какво оцветяване са имали различните подразделения в армията т.е. доктор, редник, старшина, свързочник и т.н.), също и със снаражението (манерки, шансови инструмнти, раници, паласки, каски/шапки и т.н.). Ако може да сложите снимки още по-добре. За сега намерих една снимка на войник от 3-ти Бдински полк но имам проблеми именно със задната част (т.е. гърба) какво се е носело. Ето я и нея.
Comment
-
Показаната от теб рисунка е на униформата от Балканската война.
Всичко за реконструкцията на униформата от ПСВ тук
Регистрираш се и четеш.Всичко е обяснено и показано-има и връзки към майсторите на отделни аксесоари и т.н.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Имам проблем с регистрацията ми в форума не ми я приема опитах по всяакъв начин, правих нова, но нестава. Незнам дали епроблем със сървара на форума и ли е заключен за външни лица, но след като имам регистрация а не ме пуска я вно проблемът е друг.
/ПРОБЛЕМЪТ Е ОПРАВЕН/Last edited by Heinrich; 25-12-2012, 23:14.
Comment
Comment