Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За пушките

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За пушките

Абе какви пушки използва Антантата в ПСВ. Само за оръжието на Цен. сили знам :cry:

Ето в тази тема се разизсква този въпрос:

Comment

Разгледай темата и си задай въпросите там
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

То добре ще я разгледаме,ама като ми дава несъществуващ адрес?
        "Последните думи в живота на мнозина някогашни владетели са били: „Не можеш да ме убиеш, защото имам магическа... Аааргх!“"

Comment

Voinik na Balgaria написа
          Само за оръжието на Цен. сили знам :cry:
          аз съм чувал за Драйзе и Врендел и Валтер , на теб какво ти е известно за други пушки ?

Comment

Todor Pavlov написа
            аз съм чувал за Драйзе и Врендел и Валтер , на теб какво ти е известно за други пушки ?
            Имало и някакви Лоренц, Робертс и Грийн. А също и Шарпс....

Comment

Стига сте бъзикали човека.

Основни оръжия:

Франция - Лебел

Британия - Ли Енфилд

Италия - Манлихер- Каркано

Белгия - Маузер 98

Сърбия - Маузер

Русия -Мосин

Гърция - Манлихер

САЩ - Спрингфийлд

Япония - Арисака

Румъния - не помня.

Това са най общо пушките с които са въоръжени линейните части. На много места те не достигат и особено частите от втора линия са въоръжени със всякакъв сбироток - от съвременните Арисаки и Уинчестъри в Русия до антикварни Гра във Франция и морално остарели Ли Метфорд в Англия.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Thorn написа
                Стига сте бъзикали човека.

Основни оръжия:
                Малко доуточняване:

Франция - Лебел + Mannlicher-Berthier Mle 1892, Мle 1907/15 & Mle1916

Британия - Ли Енфилд = SMLE Mk.I

Италия - Манлихер- Каркано - M1891, M1891TS, M1891 Fucile Corto

Белгия - Маузер 98 - не, Mauser 1889

Сърбия - Маузер - M1899, M1910, M1910/7, M1880/07

Русия -Мосин

Гърция - Манлихер - Mannlicher Schoenauer M1903 & M1903/14

САЩ - Спрингфийлд - US Rifle, Cal. 30, M1903

Япония - Арисака - Тип (Модел) 30 & 38

Румъния - не помня. Mannlicher M1892/1893

... от съвременните Арисаки и Уинчестъри в Русия до антикварни Гра във Франция и морално остарели Ли Метфорд в Англия - Уинчестър (всички модели - 1866, 1873 & 1895) е остарял, Лий-Метфорд не е.
                Last edited by Nick; 05-03-2007, 00:23.
                Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                  Румъния - не помня. Mannlicher M1892/1893
                  Я да бутна едно рамо и аз тук
                  През август 1916 година румънската армия разполага с 373,936 M.1893 6.5 mm Mannlicher , 60,000 M.1895 8mm Mannlicher , 10,000 M.1886/93 8 mm Lebel (придобити през лятотона 1916) и също така 142,000 M.1879 11.43mm Martini-Henry (за тиловите части). Поради тежките загуби в началните месеци от влизането на Румъния във войната, военото министерство закупува от Италия, 123,000 M.1870/87 Vetterli/Vitali 10,4 mm.
                  През лятото на 1917 година Румънската армия е реорганизирана и от Франция са внесени 373,936 M.1886/93 Lebel и M.1907/15 Berthier 8 mm
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Руската армия получава от САЩ голяма партида пушки "Уинчестър".Мисля,че американците ги бяха изработили в калибър 7,62х54R.В употреба са пуснати и "Арисака".За тиловите части в употреба влизат и берданките.
                    Last edited by Стич; 05-03-2007, 00:32.
                    СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Стич написа
                      Руската армия получава от САЩ голяма партида пушки "Уинчестър".Мисля,че американците ги бяха изработили в калибър 7,62х54R.В употреба са пуснати и трофейните "Арисака".За тиловите части в употреба влизат и берданките.
                      Русия закупува Уинчестър обр.1895 с гореспоменатия патрон.
                      Пушките Арисака не са трофейни-няма кка една страна загубила война да има трофейно оръжие.Те са закупени през 1916 година от генерал Фьодоров по поръчка на военното министерство. Различните източници давата различна бройка на закупуване, най-голямата цифра която съм срещал е 3 000 000 броя.

Comment

Parabellum написа
                        Русия закупува Уинчестър обр.1895 с гореспоменатия патрон.
                        Пушките Арисака не са трофейни... най-голямата цифра която съм срещал е 3 000 000 броя.
                        Русия купува общо 635 000 Арисака, 500 000 Тип 30 и 135 000 Тип 38. Последните са закупени от Англия, която пък ги купува от Япония в началото на войната. След достигане на достатъчно ниво на продукция на SMLE англичаните ги препродават на Русия (през 1916 г.) Тези експортни Арисаки се познават по променената хризантема, в която има ударени от 3 до 5 малки кръгчета около центъра. Това се прави, за да се покаже, че оръжието вече не е собственост на императора (хризантемата е императорският знак). Ето снимка на такава променена хризантема на една от моите Тип 38:

A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Извинения за арисаката.Фьодоров не беше ли конструирал автомата си за патрона 6,5мм за арисака?Имате ли данни дали този автомат е постъпвал в линейните части?

Comment

Стич написа
                            Извинения за арисаката.Фьодоров не беше ли конструирал автомата си за патрона 6,5мм за арисака?Имате ли данни дали този автомат е постъпвал в линейните части?
                            Фьодоров всъщност конструира свой патрон, силно наподобяващ японския 6.5 мм, но поради невъзможност специалният патрон да бъде произведен, пушката се пуска в много малка серия за японския патрон. Правена е на ръка ("кустарным способом", както самите руснаци пишат). Изпратена е на фронта (не помня с кой полк, май Измайловски??), но се проявява като много капризно и общо-взето неудачно оръжие. Противно на руските гръмогласни твърдения, единствената серийно произвеждана автоматична пушка е френската Fusil Automatique Modele 1917 и модификацията Modele 1918, от която са произведени около 90 000 броя (85,330 Mle 17 & над 4000 Mle 18). Автоматът на Фьодоров на практика е експериментално оръжие, произведено в количество колкото да мине войскови испитания с нулев ефект върху войната. Останалото са руски хвалби.
                            Last edited by Nick; 05-03-2007, 06:07.

Comment

Благодаря.

Comment

Working...
                              X