Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За Храброст 1915

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За Храброст 1915

Не мога да не се похваля - наследих ордените на прадядо ми воювал през ПСВ - един от тях е степен на "За храброст". Ще го снимам и ще ви го покажа защото сърце не трае да се похвали

и аз имам такъв това е май най-разпространения царски орден
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да - най-разпространения е. А сегшния "За Храброст"е най-високото военно отличие нали?

Comment

О, и аз имам два от прадядо ми, пак от ПСВ.

Comment

В кутийки ли ги държиш? Аз се чудя като си взема живот и здраве EK дали да го нося - мисля че не е хубаво да нося медал/орден спечелен от друг. Ти какво мислиш?

Comment

в никакъв случай не можеш да го носиш като орден - забранено е със закон. Аз мойто немското го нося на верижка но при първа възможност ще си поръчам нещо мое си на бижутер.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Нещо твое тоест?

Comment

Ами някакъв малтийски кръст (имам предвид изработка по поръчка), но не съм го обмислял много сериозно за сега, в близките 1-2г няма да мога да си позволя нищо подобно...
                albireo написа

Comment

Да, доколкото си спомням бяха в кутийки - някъде в бибилотеката са (доста отдавна ги имам, така че в момента не си спомням точно). И за съжаление не знам при какви обсотялества са дадени.

Comment

И аз не знам при какви обстоятелства е даден а това му е интересното на един орден - историята на получаването му.

Imperial значи аз да кажем не мога да се разхождам с EK така ли?

Comment

имам предвид, че не може да си го закачиш като медал
                      albireo написа

Comment

Значи не мога. Тц ех остава варианта в кутийка ама то е скучна работа.
                        А ти Империал как го носеше онзи EK от ПСВ на една снимка в Щатите а?

Comment

Обясних вече. Аз не го нося като орден, а като медальон.
                          albireo написа

Comment

Нали този EK на снимката е същия от ПСВ който си купил за 55 $?

Comment

Варяжките наемници във Византия

mom4eta ordenite se nosqt po zaslyga ne po nasledstfo..ne se gavrete s pametta na tezi koito sa gi zaslyjili pla6taiki s krufta si..
                              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Working...
                              X