Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересно - влизането на поляците в Тешин
Collapse
X
-
Е, хайде сега, "горките". Много армии и това нямат. А и ако погледнем Pz I от другата страна... Не е много по-напреднал . Между другото, на блога, към към който Торн е дал връзка, втората снимка ми се вижда малко странна, по-специално каските на войниците. Нещо ми приличат на немски. Определено са различни от полските. Да не би тази снимка да не е от въпросното събитие, а от друго (например, Судетите).
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЕ, хайде сега, "горките".
Аз видях поне 2 различни вида каски.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
Германски, от Първата световна, освен Адриани и собствено полските модел Wzor 31, ползват и германски. Прилагам снимка от погребение на полски войници от Украйна - 1920, караулът е със същите. Не че и аз нещо разбирам или си падам по каски, но сбирщината е като в българската армия, от времето когато аз служих.
Comment
-
Благодаря, Даниц. Просто ми се видяха странно познато-немски, та се учудих. Иначе като се замисля - логично е - кой знае колко каски са останали от Голямата война и са се ползвали след това с десетилетия от кого ли не, къде ли не.
ПП По мое време беше същото - поне два-три вида различни каски.
Comment
-
-
Е, кво толкоз за тоя Цзешин. Това са Силезийски райони. При който са, негови са. Важни са мините и търговията. Другото е голямата излагация на Полша да се прави на фактор 38-година по този въпрос. Руснаците вероятно го повдигат този случай заради тяхното навлизане в Прибалтика, Буковина и Полша преди войната им с Германия. Тяхната логика винаги е,
"и ние като другите" сбъркахме или направихме. Че даже и не сбъркахме, а укрепвахме. Не вярвам, колкото и пян поляк да срещнеш, да каже, че Цзешин е укрепване на юго-западната им граница преди вражото нападение и да смята с колко забавило врага.
Comment
-
sigpic
Comment
-
Comment