Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СССР - жертва на агресивни милитаристични съседи

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Lasombra написа
    Прибалтийските държави ,Ам-гъл , не ги е имало 1939
    Ще бъда кратка.

Договорът от Рига, 11.08.1920
    Päts, Ulmanis, Voldemaras
    Last edited by mellisa; 19-05-2005, 14:47.
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Да се включа и аз, че ми стана интересно....Та кой немски град бил изтрит от лицето на земята?...Да не говориш за прословутата "кървава неделя в Бидгошч" когато били избити 50000 немци?... Или за прословутата реплика "Es wurde zuruckgeschossen" ( Беше отвърнато на огъня )..... Защото аз се сещам за Варшава, Лидице и т.н. и т.н ....А това за прибалтийските държави - е, случва се човек да се обърка....Интересно ако ги е нямало, тогава защо Хитлер и Сталин си ги включват за подялба , а не например само Полша?

Comment

О напротив, никак не съм се надъхал, изключително спокоен съм даже. Аз ако почна да се надъхвам ще го разбереш много бързо!
        Никоаде изрично не съм казвал, че само PR-те оказват влияние върху едни избори, много моля не ме взимай за примитив...ако трябва да ти обяснявам сега кой и какво оказва влияние върху една кампания и самия изборен процес, ще стане една дълга, мътна и кървава.....така че мисля да ти го спестя.
        Това, което не мога да ти спестя обаче, са безумните глупости, които сипеш демонстрирайки пълно игнориране на исторически факти. Това, че Полша е държала Вилнюс и т.нар. Средна Литва от 1921 до 1939г. ти дава право да заключиш, че прибалтийските републики - Литва, със столица Ковно (Каунас) btw, Латвия и Естония не са субекти на международното право? Че ги е "нямало" както ти сам се изрази?
        Казах го и на другиго, но очевидно трябва да го кажа и на теб : Тая работа без четене няма да стане. Факти, има исторически факти, които ти произволно игнорираш, ако случайно влизат в противоречие с твойте "тези"...
        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Извинявам се, аз не деля нациите по този начин....Просто ми се струва , че погромите над немските градове не са извършени от поляци , а той твърди точно обратното...По това време Полша я няма на картата все още, е , освен ако не са извършени от 1 или 2 полска армия , зачислени към Червената армия. Иначе аз не отричам и унищожението на Дрезден например , или Нюрнберг и други подобни събития, но все пак малко историческа толерантност - те не са от поляци , нали?
          Не искам да изпадам в конфронтация с никой, но в случая не можах да се сдържа....
          Ми то хайде турците да си връщат на гърците затова ,че превзели Троя, а?
          В тоя ред на мисли какво ще кажеш за Чингис хан , който има мащабите на зверства на немците ( макар и не толкова известен факт) , но навсякъде го признават за легендарен пълководец и лидер, а не за звяр , какъвто всъщност е бил......А Влад дракул малко по-късно избил я има , я няма 1/100 и хайде - ужасът на Трансилвания и т.н.
          Стагон , много си прав ВСЕКИ ЖИВОТ има своята стойност..Ужасяващото е, че много политици , управници и владетели са забравяли, забравят и ще забравят този факт....

П.С. Извинявам се ако звуча извън темата , но докато напиша мнението си и го постна вече са били пуснати още четири...
          П.П.С. И аз не оправдавам поляците, те освен с немците имат да делят и доста с руснаците ....може би от Късното средновековие

П.П.П.С Зарежете горното " И аз не оправдавам поляците, те освен с немците имат да делят и доста с руснаците ....може би от Късното средновековие "
          , явно още ми се спи , та не съм разбрал какво иска да каже човека ...ю

Между другото ако звуча надъхано,кажете, не съм човек ,който да иска да обиди някого нарочно....

Comment

Joan_Of_Arc написа
            П.П.П.С Зарежете горното " И аз не оправдавам поляците, те освен с немците имат да делят и доста с руснаците ....може би от Късното средновековие "
            , явно още ми се спи , та не съм разбрал какво иска да каже човека ...ю

Между другото ако звуча надъхано,кажете, не съм човек ,който да иска да обиди някого нарочно....
            Това което искам да кажа е следното - прочутия конфликт между германци и славяни и прочие,името Хайнрих Лъв и т.н.,да не говорим за Грюнвалд ,бла,бла(той е доста по-късно но си е унизителен шамар за немците). Не ми се раздува ,че темата е друга ,пък и нямам време точно сега. И второ - ами и аз не се надъхвам,спокойно. Да кажем - трето - не мисля ,че поляците всичко са направили ,спокойно. Прочети обаче малко украинска история и това което навремето са правили там(съдейки по думите ти - явно си чела).М/у другото тогава това е руска територия ,а не украинска или съветска и пак не е в темата

Stagon написа
            В този случай да Алиберо е прав, а и са имали пакт за ненападение и взаимопомощ със СССР, преди да ги "освободят" през 1940-а. Но тонът на въпросния потребител, не ми се нрави много. No hard feeling' brah
            Вилнюс е окупиран ! Това как го наричаш?Представи си София окупирана от Сърбия почти 20 години(заедно с обширни територии)! София не е Силистра...

Без лоши чувства де
            Last edited by Lasombra; 19-05-2005, 13:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
            Сънят на разума ражда чудовища

Comment

Lasombra, ще извиняваш ама вече много трудно мога да проследя мисълта ти. Това обаче не ми пречи да забележа някои отчайващи твърдения. И след като е окупиран Вилнюс какво следва по твоята логика? Може би, че цяла Литва е окупирана? Може би, че Латвия също е окупирана? Може би, че Естония е окупирана? Изръси една голяма глупост относно съществуването на прибалтийските републики между двете войни. Вместо да търсиш все по-нелепи доводи, предлагам ти да се върнем на темата - прибалтийските републики и техните агресивни намерения за разгром на СССР.
              А колкото да твърдението, че щом столицата е окупирана, то държавата не съществува, ти предлагам да се поразровиш из българската история. Ако имаш претенции относно времето ти предлагам да разгледаш историята на Турция от началото на 20те години.
              "The Lithuanian state was reestablished in 1918 after the defeats of Russia and Germany in World War I. Trade and industry flourished. But beginning in 1919, following heavy fighting between Poland, Russia and Lithuania, Poland annexed Vilnius, forcing Lithuania to transfer its capital to Kaunas." - http://neris.mii.lt/homepage/liet1-1.html

Comment

Заключвам темата. Упражненията по красноречие и бързопис предлагам да ги провеждате в чата.
                We don't see things as they are, we see them as we are
                ---Anais Nin----

Comment

Working...
                X