Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мемоари и дневници на видни нацисти

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Някои знае ли от къде мога да си набавя мемоарите или дневниците на по-значимите фигури в Третия райх? Иначе ако някои има такива нека да разкаже повече какво пише в тях и изобщо да разкаже за тях каквото знае.
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Защо не потърсиш в google.com?
    Все ще излезе нещо.
    Не забравяй, че в интернет всичко има, но трябва да го намериш.
    scharfschutze ®

Comment

Военният дневник на Халдер - първи том, можеш да го намериш във всяка книжарница "Анжел". Том втори не можеш да го намериш никъде, а трети го има в интернет , но орязан.
      Дневникът на Гьобелс би трябвало да го има на Славейков.
      "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
      Wette

Comment

Значи scharfschutze значи търсех в Google, но не открих нещо особено пък и аз търся такива на български, все пак английския не ми е от силните езици Иначе сега видях че има такава отворена тема в отдел "Литература" от моя приятел Eisenherz. Сега ще се погрижа да си намеря дневника на Хадлер, а за един от моите любимци ако така мога да го нарека Гьобелс значи ще трябва да бия път до София, но щом се налага :roll:

Все пак ако не ви мързи да пишете може да драснете някои ред тук от тези мемоари или дневници, които имате.Естествено най-важното.
        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Ако знаеш руски и имаш път към София, може да се уговорим и някой от колегите (или аз) може да ти покаже руските книжарници на "Книгомания" - там има всякаква литература (мемоари и т.н.). Но е само на руски или английски.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Нов пач!

Дневниците на Гьобелс не съм виждалр но мярнах едно книжле - "Политически речи". Тъй като е издадено от "ЖАР" се колебая доста...

Comment

Взех някаква книжка "Да продадеш Хитлер" която се отнася до аферата с подправянето на дневниците му но не съм почвал да я чета. Вие които сте по-навътре в нещата може ли да си кажете мнението?

Comment

Ааа, препоръчително - голям майтап е. Ако е същата книжка става въпрос за историята с дневниците на Хитлер - един смотан германец връзва на фльонга всички експерти и журналисти с неговите фалшификати на уж Хитлеровите дневници. Накрая доста реномиран народ стават за срам, ама така е то в днешния свят, жаден за сензации То книгата няма много отношение за ВСВ или Хитлер конкретно, но е въпреки това интересна.
                XV mile the sea brode is
                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Да май за същата става въпрос...
                  Между другото Sir Gray чел ли си биографията на Хитлер издадена от "Репортер" преди 5 - 6 години? Авторът е германец, но името му не мога да си спомня. Инициалите му са В.М. това със сигурност. Видях я днес на Орлов мост за 10 кинта но ми стори скъпичко

Comment

Това трябва да е В. (май беше Вернер) Мазер - доста солиден автор. Май нещо като специалист по биографии на разни известни фигури. Тази на Мусолини беше доста интересна.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аз не съм я виждал...
                      XV mile the sea brode is
                      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

messire Woland написа
                        Това трябва да е В. (май беше Вернер) Мазер - доста солиден автор. Май нещо като специалист по биографии на разни известни фигури. Тази на Мусолини беше доста интересна.
                        Точно така за Вернер Мазер става въпрос "Репортер" издадоха и една за Тито, но не знам да ли е негова.
                        А тази за Хитлер чел ли си я и как ти се струва?

Comment

Айде да направим нещо като списък на дневниците и книгите въобще оставени от ключови фигури на Третия Райх и кои са преведени на български.
                          Аз знам само няколко.

Дневникът на Гьобелс
                          "Моята борба" А. Хитлер
                          "Между Лондон и Москва" - Йоахим фон Рибентроп
                          "Проиграни победи" - Ерих фон Манщайн
                          "Спомени на войника" Хайнц Гудериан
                          "Achtung Panzer" Хайнц Гудериан

и в момента нищо друго не се сещам..
                          а имаше някаква книга "Последният дневник на Борман" но не съм я чел

Comment

"Проиграни победи" - Ерих фон Манщайн
                            "Спомени на войника" Хайнц Гудериан
                            "Achtung Panzer" Хайнц Гудериан
                            на български? за пръв път чувам.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Не разбира се че тези не са преведени просто знам за съществуването им. Иначе не знам кои от тези по-горе ги има на български - вие казвате че е преведен на дневника на Гьобелс но никъде не съм го виждал. Е сега се сетих че съм изпуснал в списъка дневника на Халдер и спомените на Шпеер. Империал кажи и ти някоя книга!

Comment

Working...
                              X