Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Структура на Третия райх

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Доуточнение

Искам само да се направят някои доуточнения относно поста на gollum.
    Първо искам да попитам тези паралелни структури легални ли са или едните са изпаднали в нелегалност? И второ, може ли да се направи сравнение с днешната българска държава и нейните структури, например тези за охрана и сигурност като НСО, ДАНС, МВР и т.н. ?

Comment

Българин написа Виж мнение
      И второ, може ли да се направи сравнение с днешната българска държава и нейните структури, например тези за охрана и сигурност като НСО, ДАНС, МВР и т.н. ?
      На тази част от въпроса ти няма да бъде отговорено.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Първо искам да попитам тези паралелни структури легални ли са или едните са изпаднали в нелегалност?
        Аз едва ли съм подходящият човек, който да отговори на този въпрос, защото не съм се занимавал специално с организацията на Германия в този период. Но структурите, които се обсъждат тук са легални в този смисъл, че са официално съществуващи. Но доколкото цялата система е базирана на влиянието на личните контакти и неофициалните организиране от, така да се каже, корпоративен тип, то освен тях голямо значение придобиват и неофициалните контакти, т.е. тях можем да ги разглеждаме като още един кръг в системата, който допълнително усложнява нещата. Вероятно Док Холидей би могъл по-добре и по-точно да отговори на въпроса ти.
        БЩо се отнася до втория въпрос, той не е свързан с ВСВ и излиза извън историческата насоченост на форума, така както я разбираме.

Comment

Българин написа Виж мнение
          И второ, може ли да се направи сравнение с днешната българска държава и нейните структури, например тези за охрана и сигурност като НСО, ДАНС, МВР и т.н. ?
          Е това вече е много смешно Не могат да се търсят паралели в структурите на една тоталитарна и една демократична държава. Все едно да сравняваш ябълки с бадеми.

Comment

Working...
          X