здравейте на всички! необходима ми е структурата на третия райх - ако може във вид на таблица. има ли я някой? ще ми е от полза, а и ми трябва за другата седмица... благодаря ви предварително!!!!
Властта, Хитлер в случая, създава структури, чиито функции се припокриват. Всеки конфликт изисква разрешаване от страна на единствения авторитет, тоест - пак Хитлер. Същевременно е ясно, че със задълбочаване на антагонизма между структурите и конфликтите ще прогресират - и като дълбочина и като размах и като пилеене на средства. В крайна сметка получаваме резултатите, които виждаме в реалността: лидерът бързо се претоварва, поради, от една страна информационна претовареност, а от друга - времева. Разбира се, така се укрепва неговата власт, но затова пък страдат всички надолу по веригата. В крайна сметка това засилва именно ентропията, или с други думи - хаоса по веригата, загубите на социална енергия и т.н. Освен това конкуренцията между структурите създава затворени инфомрационни вериги и пречи в много значителна степен на хоризонталното, а понякога и на вертикалното разпространение на информацията.
Comment