Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Германия ще разсекрети нацисткия си архив
Collapse
X
-
Това мисля че по-скоро трябва да звучи като "Германия ще отвори архива за публичен достъп", иначе съм сигурен че е бил достъпен за историци със съответните акредитации.
Warlord написаЧестно казано много по-интересно ще ми е Англия, Франция или САЩ да разсекретят своите архиви от онова време. Сигурен съм, че няма да излезне нищо по-различно.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Надали ще излезе нещо интересно. По принцип след пълната капитулация на Третия райх май 1945г., архивите, които не са успели да бъдат унищожени попадат в съветски плен. Горбачов разсекрети някои документи- например "Книгите на смъртността" на концентрационните лагери, които между другото дават много по-реална цифра за жертвите отколкото изнасяната досега. Гудериан и Шпеер също твърдят в мемоарите си, че не ползват документални източници, защото са пленени от руснаците...Comment is free, but facts are sacred.
Comment
-
Доколкото знам, архивите са отворени от доста време. Четох за Бад Аролзен преди няколко месеца - споменаваше се за около 16 мили (любимият ми начин за измерване :p) документи. А в "статията" на bTV ест. се пропуска същината (освен че няма кой да обясни що е то досие или файл), а именно, че убитите евреи са не 6, а 4 милиона. А останалите 13.5 милиона жертви от други националности някой брои ли ги? Нещо май ми убягва, не знам защо като се каже "Холокост" неизбежно се свързва с евреите.
А що се отнася до архивите на САЩ и аз искам да ги видя :nod: Но историята е показала, че "кирливите ризи" на една държава излизат наяве едва, когато тя се сгърчи и сгромоляса. Нацистка Германия, СССР... някак си не върви настоящият режим да се саморазобличава, нали? :p Така че, да чакаме. :tup:
P.S.
Любопитно, за тези, които не знаят. Евреите (логично и другите лагеристи) не са "правени на сапун" . Клали са ги, драли са ги, горили са ги, пекли са ги, разстрелвали, обгазявали, вивисектирали и пр. и т.н., но от тях сапун не е правен. Това е мит още от Първата световна, пуснат от френската пропаганда - че "хуните" правят военнопленниците си на сапун. Оттогава митът се е превърнал в неизкореняемо културно явление.
:clown:
Comment
-
74 000 мъртви споменават предадените през 1989г. от М. Горбачов 59 "Списъци на умрелите от Освиенцим".
Що се отнася до легендата за "човешкия сапун" тя идва от надписа "RIF" върху немските сапуни. Ционистите го тълкуват като "Rein Juedisches Fett" - чиста еврейска мас. В действителност това е съкращение на немското "Reichsstelle fuer Industrielle Fettversorgung" - официалната германска държавна институция, която контролирала производството и доставките на сапун и перилни препарати.Comment is free, but facts are sacred.
Comment
Comment