Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Според вас това Гудериан ли е?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Според вас това Гудериан ли е?

Във форума на аксиса някакъв пич иска идентификация на хората от тази снимка.

генералът, чието лице виждаме според мен е Теодор Шерер. той не е важен с изключение на това, че е един от малкото генерали от целия Вермахт, който съм го виждал с прилична брада и то на награждаването му посред бясна зима в Русия.

Интересен е генералът в гръб, точно срещу Шерер.
    АЗ съм твърдо убеден, че е Гудериан, който е нисък и набит и това, което се вижда от лицето му наистина ми напомня много за Гудериан. Въпросът е че на пагоните не се виждат добре никакви ромбчета, които да подскажат генералмайор, генерал-лейтенант, генерал или генерал-полковник е оня там.

Друго важно нещо е, че Шерер, ако наистина е той - на снимката не носи Рицарски кръст. той е награден с него докато е генерал-майор на 20 февруари 1942 т.е. е ако това наистина е шерер снимката е направена преди тази дата. По това време Гудериан вече е генерал-полковник (повишен на 19 юли 1940 и до края на войната остава такъв) тоест трябва да има три ромбчета.

та въз основа на всичко това - /ако някой се интересува/ Гудериан ли е офицерът в гръб или не е.

P.S. обърнете внимание как се казва снимката.
    P.S.S. оня в партийната униформа с мустачките е Фриц Заукел. Обесват го след края на Нюрнбергския процес в делото срещу главните военнопрестъпници.

Определено прилича, но е дори по корполентен от Гудериан, а пък и тези шпори?!

Comment

На фото-едитора, след затъмняване ясно се виждат три ромба на пагона на "Гудериан", значи и два ромба на петлиците на този който му репортува.
      и не само шпори, но и саби...вероятно в панцергренадирските дивизии такава е била официалната униформа?

Comment

Мне- сабите, а мисля и шпорите са се носили единствено на паради, макар че мястото на което е направена снимката изглежда доста западнало за парад .

Comment

гудериан от 1940-1945 е генерал-полковник. анастас - можеш ли да направиш скрийншот или нещо такова от затъмняването, за да го пусна в оня форум и да ги убедя. явно оня не е шерер, а е пълен генерал иначе на парад задължително се е носел рицарския кръст. всъщност носел се е навсякъде. Та идеята е ако може да ми покажеш какво си успял да постигнеш - никога не съм имал толкова отлична възможност да им натрия нослетата на ония пумпали там.

по тоя повод нещо странно. на погребението на ромел (имам невероятни снимки) един офицер държи възглавничката с най-важните десетина декорации и награди. между тях се вижда и рицарския кръст с дъбови листа мечове и диаманти докато герд фон рундщед държи слово в залата. обаче хоп - на следващата снимка се вижда ромел вече в ковчега отново с рицарски кръст с ДЛ М и Д. ))) две копия значи.

Comment

Фалшиви диаманти?! Афера?!?Някой е станал богат от щедростта на държавното ръководство?!Недопустимо! Какъв сканадал!!! :stupid:

Comment

не са били фалшиви. просто е бил изработен още един "комплект" )))
              Рицарските кръстове както и железните са били изработвани от малко лицензирани ъъъ работилници, заводи или както искате го наричайте. и въпреки това не е било кой знае какъв проблем предполагам.

Comment

Извини ме, но за съжаление не съм чак такъв специалист, нито имам подходяща програма за това.Разгледай снимката при затъмнение и промяна на другите параметри и пагоните блестят.Виждат се доста ясно трите ромба, както и двата на другия.Според мен този който рапортува има железен кръст- вижда се част от него, другата вероятност е просто това да е копчето на китела му.

Док Холидей написа
                не са били фалшиви. просто е бил изработен още един "комплект" )))
                Рицарските кръстове както и железните са били изработвани от малко лицензирани ъъъ работилници, заводи или както искате го наричайте. и въпреки това не е било кой знае какъв проблем предполагам.
                Оригинала на кръста се е пазел така да се каже за поколенията, и се е носел рядко, само при официални случай, иначе са се носели копия,за ежедневието, съвсем легитимни, вероятно са имали по няколко.

А относно снимките.Имам уникална книга за историята на партията, чете се по-трудно,написана е на готица, изданието е от 38-ма, преди ноща на дългите ножове, защото има много снимки на Рьом, но най-интересното е че снимките са практически оригинали- много тънки черно бели снимки ЗАЛЕПЕНИ! в книгата- за пръв път вижам такова нещо.
                Ако слушаш мога да ти скенирам нещо, разбира се слушането се изразява да ми изпратиш работата си относно Нюрнберг и не се притеснявай- нито ще плагиатствувам, нито ще те окрада.тая работа ми е само хоби.
                Last edited by anastas7147; 27-06-2006, 13:31. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Нощта на дългите ножове е през юни 1934

Оказа се че генералът, чието лице виждаме се е Волф Бойзен.

не си видял ЖК а копчето.

а този има очила )))
                  така че имаме половината от решението.
                  там е работата, че не знам дали гудериан някога е носил очила.

Comment

Брех, как успя да ги направиш тези номера със снимката Аз се опитвах да я затъмнявам, осветлявам и т.н. с ACDSee, но не я владея толкова. Голъм обаче разбира от тия работи.

ПП Не можеш ли да сравниш ръста например? Все трябва да имаш други снимки на Гудериан или просто данни колко е висок. Сравни с някакъв обект на снимката и изчисли колко е височината на тоя чичко...
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

трябва да намеря просто един файл, на който имам височините на повечето известни личности от ВСВ там го има гудериан. не беше много висок, по-скоро нисък и набит както казах по-горе. на снимката по моя субективна преценка бойзен е по-висок с малко от "нашия" гудериан.
                      дано утре да имам време да намеря файла и да напреднем още малко. ))

Comment

Док Холидей написа
                        Нощта на дългите ножове е през юни 1934
                        естествено.Книгата за която говоря по-горе е издадена 33-та.
                        Обърках я с друга/ и двете ги купих заедно/, също с много фотографии за влизането на Хитлер в Австрия издадена вече в 38-ма от фотографа му Хофман.

Comment

хофман е голяма работа ;p

Comment

Док можеш да накараш някой от форума на Axis да затъмни снимката и така да се увери дали е той или не. И после нека пусне затъмнената снимка да се види от всички. Аз ти предлагам това решение. Предполагам че все един от форума ще може да го направи.
                            Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Док какво стана последно какво се оказа това Гудериан ли е или не?
                              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Working...
                              X