Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оста Рим-Берлин-Токио или грешката на Фюрера

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Оста Рим-Берлин-Токио или грешката на Фюрера

    Въпросът е ясен - Бърка ли Хитлер със своите съюзници ? Не са ли те много под ранга му ?
    А ако Испания на Франко бе съюзник на Берлин , как би изглеждала войната ?
    "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

    #2
    Re: Оста Рим-Берлин-Токио или грешката на Фюрера

    Другарю Маршал,
    аз лично просто не виждам други сериозни съюзници, които бихме могли да привлечем на наша страна през Войната. Дори самия Мусолини е бил, да го кажем хладен, в самото начало. Той е виждал заплаха са себе си в лицето на Райха. Що се отнася до Франко. Тази подла змия трябваше да плати с живота си за предателството. Луфтвафе трябваше да даде на наглите испанци добър урок, за това дето не ни допуснаха до Гибралтар!!!
    Та те дойдоха на власт именно благодарение на нашите усилия! Без нас щяха да бъдат пометени! А как ни се отплатиха за добрината? Франко отказа да пропусне нашите войски през територията си. Ами я само си представете какво щеше да е положението ако бяхме овладели Гибралтар още през 1939-1940г.!!! Ами ние щяхме да контролираме Средиземно море, почти. Със сигурност бихме сковали действията на британците. Морския път от Атлантическия океан до Средиземно море би се оказал твърде дълъг. А с един решителен удар по канала на Червено море... Ами досещате се. Може би досри целия ход на историята би се променил.
    Но това вече е друга тема. 8)
    Грешка ли е Пакта? Ние го превърнахме в грешка! Сами си го нахендрихме! Съгласно Остта, ние бяхме длъжни да обявим война на трета страна, само в случай че тя извърши външна агресия спрямо някоя от страните включили се в договора. В този дсмисъл, обявяването на война на САЩ след Пърл-Харбър е напълно неналожително. Наистина, и до този момент, САЩ подпомагат по един или др. начин Великобритания, но торбата с измамите има дъно. А ние знаем, че САЩ едва ли биха се намесили във втора война на континента. От всички страни включени в Остта, само Германците се опитват да водят координирана стратегия с останалите. Знаем за своеволията на Римския макаронаджия - Мусолини. Към Японската империя е имало отправено предложение за удар с/у СССР в тил, който да се координира с Барбароса! Ами финландското бездействие при Ленинград? Възмутително!
    Ами нашите действия (на България)? И ние не останахме по-назад!
    На кратко. Не Германия загуби Войната! Нейните неверни и фриволни СЪЮЗНИЦИ я загубиха!!! Като някои дори имаха наглостта дори да се обърнат срещу нея, когато стана напечено!!! За мое най-голямо съжаление в това число попада и моята страна - България. :evil:
    "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

    Comment


      #3
      Кой загуби Войната?

      Хехехехех, момчета, я се успокойте!!!! Смешно е да се идентифицирате с някоя от великите сили във войната. Забравете за наш'те и ваш'те. Звучите като стари футболни запалянковци след загуба на лчбимия отбор.
      Колкото до отпеавения въпрос: В историята няма такова положение "ако". Както и да го мислим Хитлеристка Германия изначално не може да спечели войната. Въпросът е единствено на каква цена ще бъде победена. Просто идеологията пречи!!!!! Тоова е истината! И бъдете малко по-сериозни. Все пак трябва да се поддържа някакво прилично ниво на изказ в този форум!!
      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

      Comment


        #4
        Тоширо татин, какво да ти кажа? Тъй като ти чета пост-а са чудя от къде да та почна, ..., и дали изобщо си струва усилието. В целия ти пост има точно 1 (едно) цифром и словом смислено нещо. И това е, че историята не търпи думата "ако". Поздравления!
        Айде от мен да мине, ще ти кажа две приказки, ама да знайш че имаш да черпиш! Всъщност, размислих...

        Имперецо, не знам дали ти си виждал по-антипост от този, но аз не съм. И тъй като драгия Тоширо предлага форума да бъде на ниво, ми официално предлагам да се пристъпи към "окончателно решение" на отвратителния пост на Тоширо, като по този начин запазим сериозността на форум-а.
        "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

        Comment


          #5
          Originally posted by "Fasho"


          Айде от мен да мине, ще ти кажа две приказки, ама да знайш че имаш да черпиш! Всъщност, размислих...
          И кво щеше да казваш, безценни? :roll:
          Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

          Comment


            #6
            Hauptstandfuhrer Uhanov, както вечеказах не искам да се занимавам с лишения от с-ие пост на Тоширо, но след като ти повдигаш въпроса ще направя едно изключение и ще си разваля настроението.
            На многоуважаемия Тоширо може и да са му много смешни някои неща, но тук аз не виждам някой друг да се смее. Темата е серизна и всички тук се отнасяме с подобаващ респект към нея. Идентифициране с някоя от страните. Ако господина още не е забелязъл, тук всички са от страна взела участие във Войната. Страна дала свидни жертви за да постигне целите си. Всеки от нас е носител на частица от емоционалния заряд тласкал молиони към явна гибел в името на идеята. Било то на Руската, Германската или някоя друга. Но ако той е от страна НЕ ВЗЕЛА участие в тези събития, то тогава аз разбирам безразличието му, в противен случай... айде да не се излагам с недостойни думи. Що се отнася до това, че не сме имали шанс да спечелим Войната... Уханов, ти си запознат с възможностите на Вермахта, наистина ли искаш да коментирам това незряло твърдение?! :?
            "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

            Comment


              #7
              Отново попрекалявате с емоциите и тук ще напомня - никой от нас не е достатъчно биологически възрастен, че да има каквато и да е връзка с обсъжданите събития (друг въпрос е въображаемата възраст). Ако и някои да се идентифицират с определена страна и да съпреживяват много емоционално нещата, нека имат предвид, че идеята на повечето от нас (поне надявам се де) е да се обсъждат нещата от някаква по-отдалечена или примерно интелектуално-независима позиция. Никой от нас не би могъл да усеща (дори и да му се иска) така нещата, както са ги преживяли участниците в тях, и дори и да ни се иска да принадлежим към някаква традиция, то имайте предвид, че всички сме много по-билзо като мислене и възприятия до който и да е съвременен човек (от която и да е държава), отклокото до индивид живял съзнателно примерно преди 50 години (просто в сървеменната цивилизация хоризонталните културни връзки са неимоверно по-силни от вертикалните).

              Comment


                #8
                Дам, gollum е модератор ако някой не е забелязал, а това означава че все едно неговата дума е моя дума и в конкретния случай нямам какво повече да кажа от това което той е писал.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                Comment


                  #9
                  ИСТОРИК, искам да кажа, че по никой начин не мога да се съглася с изказаното от теб мнение.
                  Да, Хитлер прави някои грешки. Едни от тях са по-съществени, други по-незначителни. Но нкой не е безгрешен, във всяко едно начинание има определена вероятност да се направи грешка и при това начинанието да не се провали. Но в нашия случай много неща се опровалиха. По-точно нашите съюзници ги провалиха. Нека ти дам един пример.
                  Хипотетична ситуация. Испанците не се държат като нагли предатели и долни подлетци и пропускат наши воиски до Гибралтар и ние, естествено, го превземаме. Жабарския флот не се "осира" (до модераторите: сори за думата, но по-точна и по-малко обидна не намирам :tup: ) и овладява Средиземно море и изритва британците от там. Това би превърнало Средиземно море в наше частно Езеро-море. Благодарение на мощната огнева поддръжка на флота, новите бази на авиацията и разчистените комуникационни линии, италианците не се дънят в Северна африка и успешно достигат до Египет, като превземат канала на Червено море. Как биха изглеждали нещата при една такава ситуация? Интересно нали? Много наши воиски биха се освободили за д-ия с/у СССР. Нещо по-важно, фланговете ни щяха да са изчистени. Нямаше да пилеем сили по второстепенни направления. ФЛОТА ни щеше да е свободен за действия с/у СССР. Нещо повече, тъпите жабари, които ако всичко което написах по-горе се бе случило нямаше да са тъпи :lol: , щяха да изпратят флота си в Черно море! А нашия флот щеше да дейста на север. В един момент щяше да се отвори възможност да действаме с/у СССР от към Кавказ, изотзад така да се каже. Дори би могъл да се сбъдне плана за общи д-ия с Япония с/у британските интереси около Индия. Може би дори нямаше да търпим такива загуби над Британия. Нещата щяха да са коренно различни ако нашите СЪЮЗНИЦИ не се бяха издънвали отново и отново. Ако wсичко това се бе случило един успех с/у СССР вече е съвсем реален. Бога ми, той ни е в кърпа вързан!!! Само си го представете, за по-голям ефект извадете една карта и го вижте там. :twisted: Буахахахахаха!!!! Der Sieg ist unser!!!
                  Но не би. :cry: И за всичко са виновни нашите съюзници. :evil: Ако те не се бяха дънили, шансовете ни са огромни. Но както Тоширо вече подчерта, историята не толерира думата ако.
                  "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

                  Comment


                    #10
                    Значи работата е следната . Виж сега Fasho , имам един въпрос , всичко което казваш е добре , по - точно би било изпълнимо , но били ми описал , как немските сили ще нападнат руснаците през Кавказ ? Хммм ... Леко ще им е студено не мислишли , пък нямада могат да вземат стратегическите градове за едно лято . Не забравяй че руснаците имат хора и в Сибир .... а те ще затворят немците в гръб ?

                    А , и още нещо знаеш ли кои е най-големият победител в тази война .... Генерал Франко и Испания !!!!
                    "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

                    Comment


                      #11
                      Драги Симеонов, ние ще ударим руснаците, като заобиколим Ч.море от юг. По този начин, някъде към 1942г. ще излезем в тил на руснаците. Да, студено ще ние, но убеден съм, че при едно такова развитие на нещата нашите бойци биха изтърпели всички лишения. А и нека не забравяваме, че така ще можем да се възползваме и от жабарите. Няма да можем да водим мопбилна война, но няма и да се налага стремително настъпление. Тази задача ще се падне на силите настъпващи от към Европа. А за удар откъм Сибир, едва ли руснаците ще могат да мобилизират толкова сили. А и жабарите могат да се справят поне с отбраната на този сектор. А и терена ще ни благоприятства в това отношение. :tup:
                      А за Франко си прав. Мръсната нивестулка прецака и надхитри всичко. :twisted:
                      "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

                      Comment


                        #12
                        Това, че Франко си е предател, е факт. Как ще иска толкова много петрол за да вземе участие във войната на страна на остта бе !!!

                        Всичко щеше да се развие както каза Fasho и най-важното - англииски воиски в гърция нямаше да пристигнат, защото щяха да имат доста работа в северна африка :twisted: . И по тази причина нямаше да има нужда да се пращат 24 БАРБАРОСА дивизии в балканите и операцията щеше да започне с два месеца по-рано. Това може би нямаше да накара Хитлер да бъде толкова нетърпелив с приключването й и така да се избегнат съществените грешки. :tup:

                        Освен това да не забравяма глупавото осиране (извинявам се за израза ) на японският външен министър. Та значи господин Мацуока решава да не започне сериозна морска война с Англия, защото Русия евентуално можела да удари Япония в гръб... и за да не стане така, най-добре е да ги посетиме в Москва и да си подобрим отношенията. Ехааа... не помислих, че така повече дивизии ще могат да отбраняват западния фронт на Русия :| , защото няма да са нужни на източния им. Уникално решение бе - нека руските дивизии тогава станат 360 !!!, та и повече, на фронта срещу Райха :| ... ето това е изтинска подкрепа от съюзник...

                        20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                        "Иване, сега кръв ще се лее!"

                        Comment


                          #13
                          Отново съм съгласен с колегата Фелдмаршал. Наистина операция "Маргарита" (така ли се казваше или аз се бъркам, сега излизам и нямам време да си направя справка) ни забавя. Нека напомним, че танкова група Клайст е ангажирана да действа на Балканите. И като споменахме за британците в Гърция, я да си зададем въпроса за позицията на Югославия при един такъв развой на нещата? Те едва ли щяха да заемат толкова рискована позиция - да бъдат единствен враг на Вермахта на Балканите. Тогава всички причини за забавянето на Барбароса щяха да отпаднат и нашите танкове да са пред Москва още през август-септември. И както се казваше в едно популярно предаване, пред руснаците щеше да стои въпроса "Ами сега...?" :tup:
                          "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"


                            Освен това да не забравяма глупавото осиране (извинявам се за израза ) на японският външен министър. Та значи господин Мацуока решава да не започне сериозна морска война с Англия, защото Русия евентуално можела да удари Япония в гръб... и за да не стане така, най-добре е да ги посетиме в Москва и да си подобрим отношенията. Ехааа... не помислих, че така повече дивизии ще могат да отбраняват западния фронт на Русия :| , защото няма да са нужни на източния им. Уникално решение бе - нека руските дивизии тогава станат 360 !!!, та и повече, на фронта срещу Райха :| ... ето това е изтинска подкрепа от съюзник...

                            Приятелю, ти нясно ли си въобще с геополитическата позиция и възможности на Япония? А интересувал ли си се от дипломационните игри, които са в основата на тези съюзи? Явно не - ако се съди по-необоснованите ти изказвания (да не кажа некомпетентни). Когато говорите за дипломация, не изхождайте от интересите на една-единствена страна, защото всеки участник си има интереси и те не се покриват напълно никога. Явно нищо не разбираш от Япония.

                            Comment


                              #15
                              Това, че от Япония не разбирам си е така. Нито ме интересува, нито мисля да зачитам сериозно за нея. Едно нещо обаче е факт - когато Мацуока обяснява, че е с вързани ръце по темата за война с Великобритания, защото не е сигурно дали СССР няма да ги нападнат в гръб. И когато Рибентроп уверява японския външен министър, че ако това се случи, съюза (съветския) ще усети силната плесница на Райха.

                              Мисля, че е напълно в интересите на Япония, да й бъде гарантиран гърба, докато се оправя с англииската флота, която изявява силни желания за индииските води и персииския залив.
                              20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                              "Иване, сега кръв ще се лее!"

                              Comment

                              Working...
                              X