Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бразилски експедиционен корпус

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Бразилски експедиционен корпус

    Здравейте, нов съм във форума но го следя оттдавна. Наскоро попаднах на непозната за мен информация за участието на бразилски доброволчески екс
    педицонен копрпус на страната на съюзниците. Оборудвани са били с амери
    какнска екипировка и въоражение,и воюват заедно с американците в Италия
    от лятото на 1944 до края на войната. Били са се заедно с американската 10-та планинска дивизия на апенините.Общата числиеност на изпратените войници и летци от Бразилия в Италия е била близо 26,000. Моля ако има запознати форумци по тази тема да предоставят допълнителна и по-подроб
    на информация.

    #2
    Интересно, никой не се включва. Статистиката, поне, е достъпна. Бразилците се вразумяват, след настояване на Рузвелт, иначе са си про-тоталитарни. Флотски и морски се включват след Пърл Харбър. Сухопътно, чак 44-та, когато Америка предоставя транспорт. Пращат танкова дивизия или какъвто е там съюзническия еквивалент. Пленяват Фретер-Пико, известен ни поне от Сталинградските драми на южния фланг на Вермахта. Бразилия пише, че поне 2000 души губи във войната.

    Comment


      #3
      Какви хора има на тоя свят-още малко и някой ще каже че не знае че Мексико е участвала във Втората световна война на страната на съюзниците.А Бразилия обявява война на Германия на 22 август 1942.

      Comment


        #4
        Да ви кажа право, самите бразилци не са много сигурни на коя страна са участвали във войната... на крайбрежната в Рио, до яхтеното пристанище, има паметник, със съмнителна художествена стойност, три моряка са се хванали за ръце като за хоро... попитах екскурзоводката за подробности, а тя прочете 430 загинали войници в Италия... не знаеше нищо повече. Тъкмо се канех да потърся нещо повече в нета, когато видях, че темата е била актуална миналата година... Всъщност, в Бразилия има много военни паметници, но всичко е на португалски и не се разбира за какво точно става въпрос.

        Comment


          #5
          Бразилците са много креативен народ. Позитивни, с чувство за справедливост. Мисля че има бъдеще в тях.
          Мога само да съжалявам, че португалският език въобще не ми е познат.

          Comment

          Working...
          X