Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за книги за ВСВ - исторически, технически и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мнения за книги за ВСВ - исторически, технически и т.н.

Отварям темата с въпрос за тази книга: "THE ENCYCLOPEDIA OF WEAPONS OF WORLD WAR II" от Chris Bishop.

Някой има ли впечатления от нея? Аз на бърза ръка минах по някои статии, като че ли не са особено подробни, но все пак ...

Тази тема като цяло ще е предназначена за споделяне на мнения относно книги, изследвания и т.н., все свързани конкретно с Втората световна война. Предполагам, че всеки от нас чете различни книги и тук ще можем да "си сверим часовниците".
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Тази не съм имал честа да разгледам.
    Аз притежавам тази.
    Разпространена е доста.Какво мислите Вие експертите
    Attached Files
    < Белая смерть >

Comment

Mitak117 написа Виж мнение
      Тази не съм имал честа да разгледам.
      Аз притежавам тази.
      Разпространена е доста.Какво мислите Вие експертите
      Обсъждана е в поне 8 теми, а тази е посветена конкретно на книгата:
      История на Втората световна война от Лидъл-Харт
      Аз съм я чел отдавна и върху впечатленията от нея са се насложили други неща. Но доколкото си спомням, не беше лоша за начално запознаване, като се има предвид, че ще е от английски позиции и може погледа на автора към някои събития, а и въобще фокуса на книгата, да изглежда странен, ако за първи път четеш такава литература.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
      X