Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Посещение на бойните полета от ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Посещение на бойните полета от ВСВ

Здравейте на всички,

като истински фенове на историята, бихме искали догодина /месец юни или юли/ да организираме екскурзия по места на важни исторически битки. Като начало, предлагаме Нормандия /северна Франция/.

Примерни места за посещения: Бреговете на Нормандия, историческите градове Каен, Байо, Сейн мер Еглийс, Карентан, Сейнт Ло, посещения на музеите Dead's man corner, Omaha beach, батареята Мервил и Лонг сюр мер, Pegasus bridge, немските гробища при Ла ком и американските гробища при Виервил сюр мер и много други.

Моля, тези които имат желание и биха искали, да посетим заедно тези места, нека да ми пишат.

Все още нямаме калкулации за такава визита, но съвсем скоро ще имаме. Очакваме да видим и колко човека биха проявили желание, за да сме по-прецизни.

Пишете ми и за други предложение!
    Attached Files
    26
    Äà, ñ ãîëÿìî óäîâîëñòâèå
    69.23%
    18
    Çàâèñè îò èçáðàíèòå ìåñòà
    23.08%
    6
    Íå, íå áèõ ïîñåòèë
    0.00%
    0
    Ïðåäëîæåíèåòî Íîðìàíäèÿ, íå ìè äîïàäà
    3.85%
    1
    Âå÷å ñúì õîäèë è íå ïðîÿâÿâàì èíòåðåñ
    0.00%
    0
    Ïèøåòå ìå, êàòåãîðè÷íî ñúì ÇÀ
    3.85%
    1
    Ãëóïîñòè, íÿìàòå ëè ñè äðóãà ðàáîòà
    0.00%
    0

Здравейте
    Предпочитам да чета а още повече да гледам филми свързани с войната.
    Не ми се отдава писането и анализирането относно ВСВ и на други части от историята и затова и за в бъдеще ще остана наблюдател на вашите мнения.
    От повече от година хвърлям по едно око на раздела ВСВ а вече се реших да се регистрирам и то заради тази тема. Тъй като винаги ми е било тръпка да гледам или чета за тази част от историята. За мен тази война е една много голяма стъпка на човечеството към неговото интелектуално развитие. Доста нечовешки неща са ставали през целия й период но и на доста неща ни е научила! Но да не се отплесквам и да пиша по темата.
    Та аз от няколко години се мъча да обиколя местата, които са изброени от Операция Овърлорд но все се случва нещо което да ме спъне. До сега съм посетил само комплексите в Освиенцим и то буквално без да искам. Голяма тръпка беше за мен и искам още веднъж да отида но този път през пролетта или лятото тъй като бях през зимата. Освен от
    изброените места от Операция Овърлорд съм си набелязал да видя лагера в Дахау и част от линията Мажино. Също така много искам да видя и някой МЕ-109. Но не намирам никъде информация къде има изложен. Тук на вас ще разчитам за информация.
    Та и за следващата година съм планирал посещения на тези места но като си знам късмета и характера на работата ми ще съм яко щастлив да отида и да ги видя тези мономенти с очите си. За сега съм намислил с колата преди да я паркирам някъде около моста Пегас да мина през Дахау да видя лагера а от там към Hatten и Schoenenbourg (линията Мажино) до Нормандия. Около моста Пегас или Каен ще търся място да паркирам колата (както писах) и след това с колелото да отида до останалите исторически места да ги разгледам. Така ще съчетая не две а три любими от мен неща в моя скромен живот. Хем ще шофирам хем колелото ще си карам хем и интересни места ще посетя. Може малко налудничаво да ви звучи но във фирмата дето работя през лятото не пускат отпуски. Работата ни е сезона и през лятото се бачка яко. Но ако евентуално ги излъжа да ме пуснат отпуска няма да мога да искам и определени дати. Времето ще ми е яко ограничено. Затова не мога да се ангажирам с общо посещение с група. Просто ако имам бърлявия късмет да се освободя за 6-7 дена от работата през Юни или Юли паля колата и заминавам. Е верно ще ми излезе доста солено така но пък с колелото и палатка ще компенсирам до някъде разходите. А и самото преживяване да отида до Нормандия и със собствените си очи да видя всички тези неща и да ги докосна с ръцете си... Ще си заслужава всяка една стотинка. Вече съм преживял една такава тръпка (Аушвиц) и мога само да ви кажа, че е несравнима. Дано идната година ми се сбъдне и тази мечта.Ще следя темата за развитие и ако тръгна за Нормандия ще се радвам някой да дойде с мен. Хем за компания хем и да ме облекчи от към разходи. Но само отпуска да ме пуснат ...

ПП. Забравих да изкажа мойте адмирации към форума.

Comment

Working...
    X