Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За балоните през Втората Световна Война

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За балоните през Втората Световна Война

Привет! Имам един въпрос, който ме мъчи от доста време, та реших да потърся отговор тук.
    Може ли някой да ми обясни за какво служат тези балони с въздух, който се пускат над бойното поле? Виждал съм няколко такива случая-на един от бреговете при операция Overlord(мисля, че беше Омаха) и над Сталинград. Предполагам не ги надуват за красота, но не ми идва на ум защо за бога са им нужни. Много ще съм ви благодарен ако ме светнете.

A barrage balloon is a large balloon tethered with metal cables, used to defend against low-level attack by aircraft by damaging the aircraft on collision with the cables, or at least making the attacker's approach more difficult. Some versions carried small explosive charges that would be pulled up against the aircraft to ensure its destruction. Barrage balloons were regularly employed only against low-flying aircraft, the weight of a longer cable making them impracticable for higher altitudes.

Използват се за защита срещу ниско летящи самолети, има опънати метални въжета между тях. Това можеше и за броени секунди да си го намериш в гуугъл.

Comment

благодаря много търсих ги в гугъл, но явно не съм ги посочил правилно. няма значение...благодаря все пак

Comment

Working...
      X