Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FREIES ARABIEN LEGION

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    FREIES ARABIEN LEGION















    Last edited by Henry Sinclair; 05-10-2009, 21:57.
    Войната е лека за зрителите...

    #2
    Интересни снимки, но каква е целта на занятието? Ако имаш някаква информация за опитите да се създаде "Арабски легион" от нацистите, сподели я, и дай някакви насоки за дискусия. Все пак това не е изложбена зала...

    Comment


      #3
      Оригиналната арабска част е формирана през 1941г. от анти-британски настроени елементи от Ирак,Сирия и други арабски страни, както и от арабски студенти учащи в Германия. Частта е дислоцирана в Aκρωτήριο Σούνιο в Южна Гърция.
      Първия боен опит на Арабския Легион на Вермахта е придобит в Кавказ, където частта е изпратена през август 1942г. По това време германските военни стратези все още планират пробив на юг към Близкия Изток, където арабските доброволци да бъдат ефективно използвани. Арабите се бият в Кавказ до 1943г., когато легиона е ипратен в Северна Африка.
      През януари 1943г. в Тунис на Арабския Легион е дадено името KODAT или "Kommando Deutsch-Arabische Truppen". До средата на февруари същата година KODAТ нараства до 2 батальона от тунизийски доброволци, алжирски батальон и марокански батальон с обща численост до 3000 мъже под германско командване.
      Last edited by Henry Sinclair; 12-10-2009, 22:19.
      Войната е лека за зрителите...

      Comment

      Working...
      X