Съобщение

Collapse
No announcement yet.

22 години от смъртта на Рудолф Хес.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    22 години от смъртта на Рудолф Хес.


    Роден: 26 април 1894 в Александрия, Египет !
    Починал: 17 август 1987 Берлин, Германия !

    Смъртта му на 17 август 1987 г. го превръща окончателно в мистерия на съвременната история. И досега има мнения, които се разминават с твърдението на съюзниците, че Хес се е самоубил. И в значителна степен вината за това е в непохватното поведение на “Четирите сили”: унищожаването на доказателствен материал, противоречията в oфициалните заявления, нескопосано проведената аутопсия и не на последно място запазването в тайна на документи и доклади от разследвания – всичко това допринася за оформянето на всякакви тайнствени конспиративни теории.

    А фактите говорят друго. Последният свещеник в затвора Михел Рьориг казва, че бързото влошаване на здравословното състояние на Хес в началото на 1987 г. окончателно сломява волята за живот у затворника. Когато Рьориг в началото на август се кани да замине на почивка, Хес го моли: “Не заминавайте, ще имам нужда от Вас.” И писмо намерено до мъртвеца говори срещу теориите за убийство: “Написано няколко минути преди смъртта ми”, пише Хес на гърба на едно от писмата на снаха си и благодари за дългогодишната оказвана помощ. Синът, Волф-Рюдигер Хес, въпреки това смята писмото за фалшификат, защото според него то не пасва на стила на баща му. Направената експертиза обаче не потвърждава тези твърдения.

    Много шум се вдига около изявленията в пресата на последния санитар на Хес в Шпандау, тунизиецът Абдулах Мелаоухи, който няколко седмици след смъртта на затворника споменава за двама души в американски униформи непознати за него, които са стоели до мъртвия и са изглеждали “като убийци”. Мелаоухи в действителност идва половин час след смъртта на Хес в беседката, където е открит затворникът. Двамата мъже в униформи са караулният Ал Ахуя и санитарят, зачислен с него. Ахуя: “Той няма как да ни познава, защото по-рано никога не сме се срещали”. Достоверно обяснение, след като пазачите, които се сменят всеки месец, по правило не трябва да имат контакти с постоянния персонал в Шпандау. A междувременно Абдулах Мелаоухи може да бъде интервюиран само срещу сочен хонорар.

    Втората аутопсия, възложена от семейството на Хес, също служи като помощен аргумент срещу версиите на съюзниците. Действително експертизата на реномирания мюнхенски патолог Волфганг Шпан опровергава съюзническия доклад на британския професор Камерон и доказва небрежния му анализ. Мъмренето между колегите обаче е свързано най-вече със съдебномедицинските методи по делото. Доказателства за убийство Шпан не открива. При запитване обяснява: “Нашата експертиза не откри това. Не можем да докажен намеса на второ лице.”

    Въпреки това остават въпроси във връзка с Рудолф Хес, които ще могат да получат отговор само чрез разкриването на съответните архиви. Засекретен остава и архивният фонд на британските тайни служби във връзка с полета му до Англия. По този начин забраната за достъп до архивите допълнително подхранва спекулациите около двете големи загадки в живота на Хес.

    #2
    “Разбирам, че моето идване в Англия по този начин е твърде необикновено, за да бъде разбрано. Решението беше трудно. Не бих достигнал до това решение, ако моите очи постоянно не виждаха безкрайна редица от детски ковчези с плачещи над тях майки и английски и немски и още един ред ковчези на майки с деца в траур.”

    Рудолф Хес
    10 юни 1941
    Last edited by Panzerjaeger; 17-08-2008, 17:02.
    Comment is free, but facts are sacred.

    Comment


      #3
      Рудолф Хес

      като студент в Лайпцигския университет (преди ПСВ) слуша лекции и при проф.Хаусхофер. По геополитика, оттам и идеите за Lebensraum-а за германците и останалото, по грамотно в "Mein Kampf" защото са заедно с Хитлер в затвора Ландсберг 1923 и там той му диктува книгата си. Но Хес е добавял (с негово съгласие, може би) много неща и от теориите на Хаусхофер. Така че е бил и своеобразен негов съавтор. Само той публично е говорил на Хитлер на "ти", а онзи го е търпял, толкова са били близки.

      Там, по същото време в Лайпцигския университет са учили и няколко българчета. В техните летописни книги ги има с имената и родните им места, но нищо повече. Никой досега не се е наемал да ги издири и да прецени, дали и те са били "заразени" от геополитическите бленувания по онова време.

      Comment


        #4
        Грубо нарушение на форумния правилник - точка 1.2 и нарушение на точка 2.1. При следващо нарушение следва бан.

        gollum
        Last edited by gollum; 18-08-2008, 20:05.

        Comment

        Working...
        X