Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интервю с Ото Кариус

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Интервю с Ото Кариус

Който се оказава, че е още жив
    модель, масштаб, стендовый моделизм, модель-копия, конкурс, фигуры, диорама, самолеты, танки, судомоделизм, сборные модели, авиамоделизм, военно-историческая миниатюра, БТТ, Шумаков, DiSHow

thorn

Средновековните църкви в България

Или поне през 1992 г. е бил жив. Най-интересното за мен е, че е станал аптекар...

Comment

Нищо интересно в това интервю, поне за мен. Интервюиращия просто задава банални въпроси и цялата работа е станала една апологетика на Тигъра...
      Всъщност има нещо, което ми направи впечатление - това, че "Тигрите" са се ползвали с известна степен на самостоятелност - казва, че се използват там, където има най-голям проблем. Някой знае ли нещо повече по въпроса? Специални танкови отделения ли е имало с "Тигри", независими от останалите или?
      "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Shwere Panzerabteilung 501-506 (Sw.Pz.Abt.)
        Beausйant

Comment

"Тигрите" (въобще, тежките танкове във Вермахта или поне тези, които изпълняват подобно предназначение) са организирани в самостоятелни батальони, които се придават за усилване, май най-често на съединения или обединения. А организацията им е такава, че реално могат да се използват отделни роти или взводове на различни места. Може да се каже, че това са РГК батальони. Използването им е много сходно с това на пехотните танкове.

Comment

Батальоните тежки танкове са от 501-ви до 512-ти. Последният - Ягдтигер
            Абтайлунг 512 е бил разделен на две роти - рота "Кариус" и рота "Ернст".

Comment

Наскоро четох спомените на Ото Кариус /има ги в Милитера/. Там доста подробно е описал бойния си път - човека започва като пълнач в ЛТ-38. Направи ми впечатление с какво уважение говори за руснаците и техните качества като войници, докато към американците отношението му е доста различно.

Comment

То си е самата истина,но не питай американец дали е така.
                Last edited by еМГето; 12-06-2008, 22:56.

Comment

Хъм, подобни изказвания винаги са ми се стрували доста незрели. Не мисля, че мястото на подобни коментари и мнения е в този форум.
                  А за онова време - пропагандата също си казва думата, особено когато става въпрос за отношение към нации.

Comment

Не съм изказвал лично мнение, просто констатирах отношението на Ото Кариус. Всъщност ако прочетете спомените му, ще разберете и причините за отношението му към американците - той просто е разочарован от тях защото не са тръгнали срещу руснаците в съюз със Вермахта. Пак повтарям, че това не е лично мое мнение , а ясно и точно изложено отношение на автора на спомените.

Comment

uzi71, забележката ми бе насочена най-вече към репликата на еМГето (предполагам, че трябваше да уточня, за което се извинявам). Но и написаното от теб не бе особено ясно, радвам се, че сега вече поясни какво и защо е писал Кариус по повод на САЩ.

Comment

хм, сега като си прочетох поста наистина е двусмислислен.
                        За тези които не са ги чели - спомените на Кариус :
                        Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.

Comment

Америка да тръгне с нацистка Германия??? С политиката на тези кретени, които са управлявали Германия? Той да не е ял луди гъби преди интервю то?

Comment

Незрели мисли на запознат със спомените на Кариус

оставих си ника логнат за малко и грешка -стават такива нещта

Comment

Книгата на Кариус "Тигри в калта" не е лоша-доста подробно описва бита и бойните действия на германския танкист.Доколкото знам я е редактирал Франц Куровски - един от най-големите корифеи на темата 2 Св. Война (между другото имам доста негови книги)
                              tiger

Comment

Working...
                              X