Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисунки за войната

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Одзава, аз очаквах подобна критика. Побликувам тези рисунки не защото
    са рисунки, а защото имат автентична стойност.Всички парашутисти имат
    "каиши", иначе няма да са такива. Не казвам, че японските не работят, а
    говоря как изглеждат. Един ден като постна германските ще видите сами
    че са практични и в същото време имат есетичен вид. Тя цялата японска
    униформа, не само каишите е толкова семпла и груба, че ми прилича на китайска от времето на Мао.
    Last edited by еМГето; 31-03-2008, 17:51.

Comment

Е, хъм, британската е нарисувана без каишите на парашута, което малко променя нещата . Иначе съществено е да се отбележи, че за разлика от по-раншни времена, естетиката не е чак такъв приоритет при дизайна на униформи към ВСВ. И още нещо - в различните държави не само има различни разбирания за това що е красиво, но и парашутно-десантните им сили са изправени пред различни предизвикателства, което обяснява и много от разликите - например, спасителната жилетка и ботушите, както и цялата униформа в японския случай. Иначе японските парашутисти са се справяли задоволително със задачите си, дори понякога много добре.

Comment

Да, в това има голяма доза логика! Принципно съгласен.
        Две наръкавни емблеми на италианските парашутни войски:
        Дивизия "Фолгоре" (преди преврата на Бадольо).
        Армейски парашутист (след преврата на Бадольо).
        Още четири наръкавни емблеми на италианците:
        Дивизия "Фолгоре" (след преврата на Бадольо).
        Х-та флотилия (паражабари).
        Х-та флотилия и
        Парашутния полк "Сан Марко".
        Last edited by еМГето; 01-04-2008, 02:12.

Comment

Все още не се знае всичко за Ордена на Тамплиерите...не твърдя че имат свой собствен език! Що се отнася, обаче, до предполагаемото тайно оцеляване на Ордена, част от традицията на Тамплиерите е идеята че последния Магистър на древния Орден, Жак дьо Моле, е поверил собствената си власт на един Рицар, Жан-Марк Лармениус (или дьо Л’Армени), който трябва да е съставил Харта (така наречената Харта на Лармениус), която е била последователно подписвана от тайните Магистри последвали във времето.
          Оттук може би идва историческото легитимиране на оцеляването на Ордена докато, през март 1705, племенникът на Луи XIV, Филип, Дука на Орлеан (по-късно Регент на Кралство Франция и вероятно симпатизант на янсенистите) заявява, че “наследява” Жак-Анри дьо Дюфор като Магистър на Храма и поставя края на “тайното” съществуване на Тамплиерите, като свиква във Версай, на 11 април, Общ Събор, който ще приеме нов Правилник и от който Дукът ще бъде признат за Велик Магистър.
          Също така се разпространява Charta Transmissionis на Лармениус, съставена от шифровани букви, която ще потвърди оцеляването на Тамплиерите след 1314.
          Last edited by jamega; 31-03-2008, 19:48.

Comment

Търсех германските, но вместо това попаднах на италианските. Техния парашутист ще постна довечера (късно). Но пък снимки бол! Е, как е въз
            можно немските да са с няколко каишки, а японските с тези биволски каиши!
            Всичко, което японската армия е постигнала във Втората световна война
            е резултат на нейната дисциплина, любов към отечеството и крайна упо
            ритост, докато технически е била абсолютно демодирана и то във всяко
            отношение, освен флота и отчасти авиацията.
            На снимката: Немски парашутисти преди скок.
            Last edited by еМГето; 31-03-2008, 19:14.

Comment

Въпрос на приоритети, макар че на фона ма италианците не бих използвал думи като "демодирана" и "изостанала". Все пак Япония като икономически потенциал и суровинна база не е много по-силна от Белгия към онзи момент - не може да се очаква да има възможностите на Германия или СССР. Но това е за друга тема, тук да останем с рисунките. И, Jamega, все пак тук е за рисунки за ВСВ, тамплиерите ги пускай във форума за общоевропейско Средновековие.

Comment

Понеже стана въпрос за тях, иначе съм напълно съгласен

Comment

еМГето написа
                  Всичко, което японската армия е постигнала във Втората световна война е резултат на нейната дисциплина, любов към отечеството и крайна упоритост, докато технически е била абсолютно демодирана и то във всяко отношение, освен флота и отчасти авиацията.
                  Ха така. Тук съм съгласен.

еМГето написа
                  Тя цялата японска униформа, не само каишите е толкова семпла и груба, че ми прилича на китайска от времето на Мао.
                  Съвсем не съм съгласен. Японците се отличават с краен прагматизъм при проектирането на всичко свързано с армията и нейното снаряжение. Това води началото си още от времето на самураите. Но да не се отвличаме. Дали за нашите разбирания една униформа е семпла, мъжкарска, естетическа е без значение. Важното е да върши работа.

И пак да кажа - парашутната подвесна система има КОЛАНИ. Каишите дъжат гащите на кашимерията.
                  Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Италиански парашутист.
                    Този е от специална парашутна част подчинена на ВВС. По тази причина
                    неговата блуза не е като на останалите италиански парашутисти. Въоръжен е с автомат "Барета" и немска "бухалка".
                    Тази униформа ми прилича повече като за градска отпуска!
                    Ако някой се интересува от наръкавните знаци на италианските парашут
                    ни войски, нека погледне пост 108 (по-нагоре). Там прибавих още четири.

Comment

Аранжировка на картечниците в носа на Ме-110.

Comment

Ето няколко картинки на Шмитове:
                        1. Карая-та на Ерих Хартман нейде из Източния Фронт. Ме-109 G-10.
                        2. Адолф Галант в Битката за Англия и неговия жълтонос Емил. JG-26 'Schlageter'.
                        3. А това е може би...JG-54 'Зелено Сърце'- незнам може би е Новотни или Рудорфер. Mързи ме да погледна :1087:
                        GOTT MIT UNS!

Comment

Ето рисунки с минимални коментари по поръчка на Док!

1. Пантера
                          2. Пантера
                          3. фардинанд
                          4. Тигър
                          GOTT MIT UNS!

Comment

Малка корекция peterpetroff. Фердинанда е "Елефант".

Comment

Това са картинки на съветски бойци.
                              Българската Армия е в сърцата ни.
                              http://vbox7.com/play:eb638c1e
                              http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

В кой период е била на въоръжение катаната в съветската армия То вярно на хубавото бързо се свиква, но аз мислех, че само офицерския състав на Японската Императорска армия е притежавал катани. Сержантския състав се е задоволявал с пики, а на войската са оставили щиковете на арисаките.
                                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X