Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисунки за войната

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Благодаря ти!

Ето няколко негови:

Още няколко:

Повечето от тези картини са продадени вече, на аукциона висяха доста брутални за средния българин цени, но не ни пречи да се порадваме на превютата.
    Last edited by Stormbringer; 27-03-2008, 17:25. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
    "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Наистина страхотни картини!

P.S.
      Stormbringer, кажи ми как ги постваш така в цял размер, ще ти бъда благодарен.

Comment

Ами от сайта, откъдето взимам картинката, давам само copy image location, след това там където подготвяш поста си има малко бутонче с картинка, цъкаш и ще ти поиска адрес. Paste-ваш предварително копирания адрес, цъкаш ок и готово.

Но това е само за тези, които са директно от интернет, иначе за прикачени като файлове си нямам идея как може да се дадат в цял размер.

Сега ще пусна няколко подбрани, не са на Марий Чернев, но също са добри според мен.

Ето една на KMS "Бисмарк", която аз лично много харесвам, но за съжаление никъде не можах да я намеря с добро качество и с нормален размер. Това е долу-горе задоволително...

Картините на Робърт Тейлър също правят добро впечатление, като цяло, ето няколко негови:

Близначката на "Бисмарк" - Самотната кралица на Севера - "Тирпиц".
        Тук обаче е в компанията на "Адмирал Хипер" и "Адмирал Шеер".

Една на Wayne Scarpaci, специално за Одзава, ако погледне темата. Това ако не се лъжа е най-грамадният линкор на всички времена.

Last edited by Stormbringer; 27-03-2008, 18:51. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
        "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

ето още малко

Comment

peterpetroff написа
            Stormbringer, почти съм сигурен, че фамилията на въпросния хидожник е Чернев. Но за по-сигурно ще проверя и ще потвърдя това.

Мдааа, така е- Чернев е, само че малкото му име е Марий.
            Виж това:
            http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emis..._batalisti.htm
            И с тримата от сайта се познавам лично, макар и да се съмнявам, че те ме помнят :mhehe:

Марий Чернев илюстрираше Аеросвят, Стоян Попов - Ретросалон. Отдавна не следя какво се случва в авиационната ни периодика, не знам дали все още те илюстрират списанията. На Стоян Попов картините не ми допадат толкова, но, виж, пред Марий Чернев се прекланям.

Безспорен фаворит ми е Ярослав Вробел - отново авиационен художник, поляк - не мога да намеря негови картини в нета, явно трябва да се поровя сериозно.

П.П. Междувременно - впечатляваща картина с Ил-2.

Last edited by Сержант Алексей Воронин; 27-03-2008, 22:53.

Comment

На Стоян Попов картините не ми допадат толкова, но, виж, пред Марий Чернев се прекланям.
              Същото важи и за мен. Когато някога си купувах и двете списания, ми правеше впечатление солидната разлика между картините на двамата. Сякаш тези на Попов са нахвърляни набързо, нямат обем...абе просто чувството не е същото

Comment

"Сигнал" помества тази графика по истински случай. Месер, който е оста
                нал без муниции разрязва с витлото си опашката на "летяща крепост". Смятате ли,че това е възможно.

Comment

картинки на трите ми любими самолета ( от симулатора Ил 2 )
                  имам и други , ако искате мога да ги кача

Comment

еМГето написа
                    "Сигнал" помества тази графика по истински случай. Месер, който е оста
                    нал без муниции разрязва с витлото си опашката на "летяща крепост". Смятате ли,че това е възможно.
                    Не само възможно, а може би най-често практикуваният способ за тараниране на вражеския самолет. Също така може би и най-логичният - нанасяш му достатъчно тежки поражения, че той да се разбие, докато самият ти запазваш всички шансове за оцеляване. Губиш единствено витлото, а твоят самолет остава напълно управляем и можеш да се приземиш принудително или да скочиш с парашут. Да се сравни с директното забиване в бомбардировача, при което твоят самолет става на купчина желязо, а ти самият - на кайма.

Това масово го прилагат още през 1941 руснаците. И немците установяват, че това е най-удачният таранен метод - и на тях в един момент им се налага. Случаи колкото искаш - чел съм за руснак, който сваля така с МиГ-3 немски бомбардировач и си каца на летището с "леко огънати краища на витлото"; а също и спомените на американски пилот, който става свидетел как някакъв немец сваля с таран последователно два бомбардировача, а по поведението на падащия самолет станало ясно, че пилотът му е жив и в съзнание.

Относно ефекта на самолетните витла -

---

Отново по темата: прикачил съм илюстрации на японския художник Шигео Коике. Хубави неща прави, пък и на сайта (да не повярваш) има големи, хубави картинки. Цялата колекция е тук -

Comment

Рисунките със самолети за сега преобладават

Comment

jamega написа
                        Рисунките със самолети за сега преобладават
                        Аз най-често на такива попадам... Първото от твоите е CG и то от игра... това брои ли се? :p

П.П. MoH: Airborne е зле :tongue5:

Другите две са готини

Трябва да изкопаем съветските илюстрации от онова време... "социалистически реализъм", нали така се казваше жанра? :mhehe:

Даааааа ето ги :p :p :p

Не знам за вас, но мен ме изпълват с умиление, съчувствие и състрадателна насмешка :sm113:
                        Last edited by Сержант Алексей Воронин; 28-03-2008, 01:49. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Воронин, последните са култ ! :rock: :rock: :rock:
                          Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Присъединявам се към поздравленията! Направо ме разгромихте!
                            Попадна ми една съветска карикатура от 1960-та год. Тя показва съветското виждане за началото на войната в Европа. И още една от същото време. Тя пък показва кой е насочил немската агресия срещу СССР.
                            Last edited by еМГето; 28-03-2008, 02:59.

Comment

Сервират запечен Адолф в къщата на Джо!... :mhehe:

Очевидно не е руско, но е забавно :p

Comment

Алексей ти си нахакан! Ако имаш още, пускай!

Comment

Working...
                                X