Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цивилния живот по време на войната - какво се е променило?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Цивилния живот по време на войната - какво се е променило?

    Чета този форум от дълго време насам и накрая се реших да напиша нещо, което не срещнах никъде. Темата едва ли ще получи популярност поради това, че все пак тук е точното място да се представят исторически факти и мнения относно войната като война. Но мисля, че е интересно да обсъдим какво е било цивилното общество във воюващите страни в Европа, Африка и Азия. Имам предвид морала, ежедневието, съпричастността, икономическия и културен принос към войната, вярата в каузата, дори модата и промените които са настъпили в живота на хората, които са били 'зад кадър' на събитията.
    GOTT MIT UNS!

    #2
    Тази тема е засягана многократно в най-различни други теми, но си прав, че си заслужава и отделно разглеждане. Само че в този формат е прекалено неясна. Трябва разделение най-малко на държави. Не върви в една тема да се обсъжда цивилния живот в Британия и в СССР например.
    ПП Хващам тука една документална поредица от 2007 г. горе долу на тази тема - цивилния и военния живот в САЩ през ВСВ, смесено. Избрани са 4 типични провинциални градчета и се разказват едновременно историите на войниците на фронта и тези на семействата и познатите им.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

    (Richard III - William Shakespeare)

    Comment


      #3
      Да, прав си, Динаин (извинявай, че не мога да цитиеам ника ти на латиница, новобранец съм и не зная как да направя това), наистина си прав(а), би следвало да се направи по темата някакво разделение по националности!Благодря ти за съвета, нека да започнем от...???- ПРЕДЛОЖЕНИЯ???

      Нека да бъде Германия. Все пак, това е нация, която не по-малко от всички останали участници е 'платила' за войната, която води и като политика, и като народ и като жертви, било то цивилни или военни, народ и страна, която е загубила много и реално не е спечелила нищо от тази и предишната, а вероиатно от никоя война...
      Last edited by peterpetroff; 17-01-2008, 01:24. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      GOTT MIT UNS!

      Comment


        #4
        Съвсем забравих за тази тема, но по молба на титуляра я изчистих и отключих.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

        Comment


          #5
          Благодаря, Imperial!
          И така, нека да продължим започнатото! :rock:
          GOTT MIT UNS!

          Comment

          Working...
          X