Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Rudolf Hess

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    albireo написа
    понеже виждам как смело превеждаш от немски, ей ти тук едно цитатче, да си го превеждаш, да си го запомняш и да си го осмисляш
    виждам, че и ти се не по-малко смел...
    ама ако само вместо смело четеш, решиш и смело да мислиш,/ но не само в парадигмите на комунистическата образователна система/, би трябвало да разбереш че и между нацитата / както цитирания от теб Молтке/ е имало и достойни хора.Струва ли да се помисли дали и точно Хесс не е бил един от тях.

    Comment


      #17
      Анастасе,на никого не адвокатствам,просто се възмущавам когато се опитват да се поднесат по този начин факти в стил"дявола чете евангелието".Щото ти в момента точно това се опитваш да направиш.
      Как видите ли, личността на Хес била срещала сега в Германия една голяма всенародна подкрепа и обич,как такива песни за "национални герои" изобилствали из интернет,как извирали направо,как имало 50% на 50% подкрепа за Хес,как народа преосмислял мнението си за този човек.
      Ами нама такива неща-и ти много добре го знаеш.
      Да съдиш че нацизма се възражда по 5-6 коментара там 50 на 50 на лумпенизирани нацита на средна възраст 14 години от Vboxa е смешно.
      Още повече че vbox е български сайт,ти по него съдиш за младежта в Германия,нищо че тя даже не подозира че съществува-абе "мани-мани". :mhehe:
      В Германия никакво възраждане на нацизма,на такива идеи няма,никакви положителни чувства към личността на Хес не са се появили.
      Германците които подкрепят въобще идеите на нацизма във всичките им разновидности са едва ли има и 0,5% от населението.Сигурно Германия е страната със най-малко поддръжници на радикално-десните идеи от цяла Европа.
      Както щеш ги смятай-ако щеш като борйка,ако щеш на глава от населнието.А тя вярата в идеите на нацизма и положителното отношение към Хес вървят ръка за ръка.
      В един Петербург има в пъти повече нацисти отколкото в цяла Германия.
      така че изводите които си правиш за тенденции,за промяна на отношението към историята и личността му са си ама пълна заблуда.

      Comment


        #18
        anastas7147 написа
        виждам, че и ти се не по-малко смел...
        ама ако само вместо смело четеш, решиш и смело да мислиш,/ но не само в парадигмите на комунистическата образователна система/, би трябвало да разбереш че и между нацитата / както цитирания от теб Молтке/ е имало и достойни хора.Струва ли да се помисли дали и точно Хесс не е бил един от тях.
        Хаха, наистина ме разсмя. Да обвиняваш Албирео, че мисли в "само в парадигмите на комунистическата образователна система" ... направо не ми се мисли какъв ще е отговорът му. А определението е меко казано забавно и определено - съвършено нелепо. Мисля, че съвсем се оплете в оправданията си, Анастасе.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

        Comment


          #19
          Мамин златен, Молтке не е нацист. Дори и формално. Бегай да си провериш книжките.
          Сега да ти направя кефа:
          Струва си да се помисли дали Хес не е достоен човек, да. Ето мислим. Не, не е достоен човек. Защото е убеден нацист, фанатичен при това. Защото "за нищо сторено не съжалява". Защото не се съпротивлява, на националсоциализма, а напротив с акта си е смятал, че спомага за укрепването му. Ей само за това, той е не само недостоен, но и дълбоко отвратителен човек.
          Пример за достоен човек е този, цитат от който приведох.
          На всичкото отгоре Хес е муха, путьо. Хора, като Манщайн поне притежават някакво вътрешно достойнство с "Пруските маршали не се бунтуват", а тоя смешник... :tdown
          От всички цивилни нацистки п**ки, тоя е най-голямата.
          Доволен?

          За пръв път някой да ме обвинява в комунистическо възпитание и в липса на критически поглед, особено към то този период от историята. Често съм цитирал една реплика на Стефан Попов, че Хитлер (режимът му) е обявен след войната за freiwild, обаче ти няма как да го знаеш това, щото не си много приет тук. Дори не си от кордебалета (да изпозлвам една хумореска от Хана ), по-скоро се очертаваш от тези едва-едва толерираните, които си висят от ръба и от време на време досаждат. Силно подозирам, че постинги и теми като тази, само затвърждават статуса ти на пребиваващ по милост. Статус, който сам си си опредил още от първите ти прояви тук.
          Това е дългият и сложен начин да ти кажа, че и аз не мисля, че си на правилното място. Нито стилът, нито тонът, нито контекста на този форум изглеждат като да са твоите.
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

          https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

          Comment


            #20
            Явно защото е неделя няма никой наоколо и темата е останала отворена. Извинявам се.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment

            Working...
            X