If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На Accept (немска heavy metal група) има една песен Fast as a shark и започва с някаква стара немска песен. Бях подочул, че била любима на Хитлер, но не съм сигурен. Някой има ли инфо по въпроса (ако има и фенове на heavy metal музиката тук) 8)
Надявам се да не се скара шефа, че въпроса е малко по настрани от военноисториче3ската тематика
“Никога не е имало война, която по-лесно би могла да бъде
предотвратена от тази, която току-що бе доразрушила
всичко, останало от света при предишната битка.”
Сър Уинстън Чърчил
март 1948г.
Сър Уинстън Чърчил
март 1948г.
:lol:
Ква е тая женска есесовка от хора на СС полк за специално тържествени случаи бе? :twisted: :tup: Не съя я чувал, но очевино е некаква хумросистична. Не разбирам немски, но кво ли означава: "Хайни хай ну хайвер"? Нещо като "Хайни /демек Хайнрих Гимлер/, айде по 1 хайвер!"
Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Ам и аз не знам какво означава, затова попитах ама както и да е. Повишили са ме в чин, за което благодаря :twisted: :twisted:
Сър Уинстън Чърчил
март 1948г.
A аз смятам, че не сaмo руските маршове са по-надъхващи от немските.
"Разведка боем" — два коротких слова.
Роптали орудийные басы,
И командир поглядывал сурово
На крохотные дамские часы.
Сквозь заградительный огонь прорвались,
Кричали и кололи на лету.
А в полдень подчеркнул штабного палец
Захваченную утром высоту.
Штыком вскрывали пресные консервы.
Убитых хоронили как во сне.
Молчали.
Командир очнулся первый:
В холодной предрассветной тишине,
Когда дышали мертвые покоем,
Очистить высоту пришел приказ.
И, повторив слова: "Разведка боем",
Угрюмый командир не поднял глаз.
А час спустя заря позолотила
Чужой горы чернильные края.
Дай оглянуться — там мои могилы,
Разведка боем, молодость моя!
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Kilroy, да се сравнява чалга с метал е все едно да се сравнява ръчна количка с едно колело и мерцедес.
Има хубави германски и руски маршове. Руснаците може би повече наблягат на чувствата - "...Ставай страна огромная..." За това се сещам в момента. Докато пък само германците имат Luftwaffe March, който никак не е лош...
Аз съм си националист и мисля, че нашите маршове са най-добри!
"Велик е нашият войник!"
Какво да говорим повече за тази песен. Надъхващ текст и перфектна музика.... Едва ли има някой, който да не я е чувал и да не му харесва!
А за марша, на който се марширува при полагане на военна клетва и се изпълнява при преминаване в тържествен марш звучи страхотно. За съжаление не му знам името. Направо е супер.
А и "Шуми Марица" също е хубава.
....
Интересен е въпросът кой от кого е копирал - ние от герамнците или те от нас.
scharfschutze ®
Немските са всичките като по калъп изляти. Няма никакво богатство на звученето не само от марш през марш ами и в самите маршове. Просто те са буквално "маршове", музиката марширува в един строг строй и една посока и съвсем скоро ми става ужасно безинтересна. Докато съветските маршове са много по-богати и като звучене и като многообразие, или поне тези които съм чул. Немските дори нямат няколко различни нива на развитие на мелодията, както руските.
Иначе от немските си харесвам Panzerlied и общо взето тва е. А, имаше една весела песничка, "Am Adolf Hitler Platz"
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment