Здравеите
Много ще сам ви благодарна,ако ми предоствите малко информация за Операция "Цицерон"/Елиеза Базна/.Интересувам се от случая,обаче никъде не мога да намеря материали по него.Надявам се на всички вас да ми помогнете
))
Благодаря

Много ще сам ви благодарна,ако ми предоствите малко информация за Операция "Цицерон"/Елиеза Базна/.Интересувам се от случая,обаче никъде не мога да намеря материали по него.Надявам се на всички вас да ми помогнете
))Благодаря
Доколкото знам за дейноста си по придобиване на секретни материали Цицерон получава заплащане от германците в английски лири! Давали му колкото поиска! Така той натрупал за работата си солидна сума, която криел успешно! След войната същия се опитал да започне бизнес с тези пари - май беше строеж на хотел и бил веднага хванат, тъй като парите били фалшиви!
Германците през войната започват производство на лири и долари с едно много добро качество, които да пускат в обръщение и да подриват икономиката на противника! Със същите пари са плащали на свои агенти при подходящи условия! Така заплащането на Цицерон се оказва измама!
Съществуват данни, че материалите които той е придобивал от касата на посланника са тънка дезинформация набутвана на германците!
Comment