Знам, че тази тема много пъти е обсъждана. Но искам да попитам нещо. В момента пиша художествена книга, та затова ме интересува следното. Водила ли се е битка при Дюнкерк и ако това е така какво е станало със съюзническите военнопленници - убити ли са или изпратени по лагери?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно евакуацията при Дюнкерк
Collapse
X
-
Мне - Дебелият успява да убеди Хитлер да изпрати към Дюнкерк Луфтвафе, вместо танковете на Гудериан, но в крайна сметка англичаните и францизите успяват да се авкуират, изоставяйки цялото си тежко въоръжение.Last edited by Sturmpionier; 01-08-2006, 12:57.
-
А на Дискавъри недей да вярваш . Нищо чудно това да е само опит да се изкари дори самата евакуация като героично дело. Пристрастеността на Дискавъри е известна.
Чудя се на какво ли се дължи това явление. Дали не е зашото ми напомня на речите на Мобуто срещу диктатурата.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Има неочаквана и доста успешна британска танкова контраатака, която донякъде стъписва и дори уплашва фон Рундщедт, който разпорежда танковете да се държат на разстояние от участъка. Това е военното обяснение за "чудото при Дюнкерк" - успешната евакуация на британския експедиционен корпус.
Оостаналите обяснения са от сферата на политическите съображения...Si vis pacem - para bellum!
Comment
Comment