Здравейте,получих задание по история да потърся информация относно "Планът Вайс" за нападение на Полша.Не съм запознат с този план,но предполагам,че става дума за поделянето на страната между СССР и Германия и т.н.Ще ви бъда благодарен ако можете да ми помогнете.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся по-обстойна информация относно планът "Вайс"
Collapse
X
-
Търся по-обстойна информация относно планът "Вайс"
Last edited by messire Woland; 02-02-2005, 13:00.-------------------------------------------------------
Задължението убива свободното време!Маркери: Никакви
-
"Вайс" е оперативният план, по който е извършена кампанията срещу Полша. В този смисъл, не е много точно да се каже, че "по него" е разделена Полша между Германия и СССР, тъй като този политически по своята същност акт е резултат от съответните преговори между двете държави и подписания пакт, който обиконвено се назовава като пакт "Рибентроп-Молотов". "Вайс" засяга военната страна на акцията срещу Полша, а не дипломатическата.
Инак какво точно те интересува? Конкретни директиви, описание на дейстивята по плана, самия ход на войната или нещо друго?
-
gollum написа"Вайс" е оперативният план, по който е извършена кампанията срещу Полша. В този смисъл, не е много точно да се каже, че "по него" е разделена Полша между Германия и СССР, тъй като този политически по своята същност акт е резултат от съответните преговори между двете държави и подписания пакт, който обиконвено се назовава като пакт "Рибентроп-Молотов". "Вайс" засяга военната страна на акцията срещу Полша, а не дипломатическата.
Инак какво точно те интересува? Конкретни директиви, описание на дейстивята по плана, самия ход на войната или нещо друго?-------------------------------------------------------
Задължението убива свободното време!
Comment
-
Erich Von Manstein написаАми то аз имам основните документи включая директивата за нападение кофтито е че нямам скенер да ти ги пратя. Ако измислиш нещо - добре.
Едва ли.
-------------------------------------------------------
Задължението убива свободното време!
Comment
-
Искам да попитам така ли се казва операцията за нападение над Полша мисля че се досещате защо питам пак заради нашата енциклопедия. Е естествено за кой ли път ще кажа нека който иска да я напише, не е задължително да бъда азвсе пак аз там ще сложа нов материал сигурно към края на февруари.
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Гост
-
Гост
-
Гост
Comment