(Panzergruppe Afrika) август 1941 – януари 1942
(Panzerarmee Afrika) януари 1942 – октомври 1942
(Deutsch-Italienische Panzerarmee) октомври1942 – февруари 1943
(Heeresgruppe Afrika) февруари 1943 – май1943
“Танкова армия Африка” е преименувана в Deutsch-Italienische Panzerarmee през октомври 1942г. след отстъплението в следствие на поражението при Втората битка при Ел Аламейн.
(Panzerarmee Afrika) януари 1942 – октомври 1942
(Deutsch-Italienische Panzerarmee) октомври1942 – февруари 1943
(Heeresgruppe Afrika) февруари 1943 – май1943
“Танкова армия Африка” е преименувана в Deutsch-Italienische Panzerarmee през октомври 1942г. след отстъплението в следствие на поражението при Втората битка при Ел Аламейн.
Моля нека бъдем реалисти.Сега ако добавим и леките транспортни средства,които трябва да са поне още толкова,и сметнем средно по 2 шофьори+ поне 1 механик на всеки 3 коли + останалия обслужващ персонал,както и персонала необходим да се грижи за изхранването,медицинското обслужване и координацията на всички тези екипи какво ще излезе?Някакси не ми звучи реалистично.На фона на 20-тината задействани изтребителя на моменти спадащи до 6 изправни,да докарат 20-тина хиляди камиона и персонал ?(20 000 докарани до африка камиона получавам на фона на задействаните 12000 и отчитайки неизбежните загуби от повреди,катастрофи и въздействие на противника,както и задължителните резерви в работилниците които да подменят действащите)Много странни хора това немците да докарат по 1 изтребител на всеки 1000 камиона,за да водят бойни действия?Сигурно по това време са имали свръх производство и пренаситеност с транспортни средства на другите театри на военни действия и са се чудели къде да ги дяват.
Има определени сайтове даващи някои данни,отхвърлих някои такива като определено не-сериозни.Не съм ровил по-обстойно.Просто си дадох сметка,колко транспортни кораба ще са необходими само да докарат цитираната цифра транспортни средства в рамките на периода за който говорим и поспекулирах малко с цифрите.Не използвам в пълнота Сащиански,Немски или друг общодостъпен език,който да ми гарантира коректно запознаване с информацията от повечето сайтове достъпни през наша търсачка затова помолих за малко хелп.темата определено ми е интересна,а като че ли не само на мен.
Comment