Снимки от войната.

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Първите снимки от Берген-Белзен, дело на Джордж Роджър. Добра резолюция благодарение на списание "Лайф".
    Гледката не е подходяща за лица под 18 години.

Comment

• Kramer
      ветеран
      • Mar 2009
      • 2898

Тези жени какви са, дето заедно с немските военнопленници носят труповете?

Comment

• Кухулин
        ветеран
        • Nov 2006
        • 12515

Kramer написа
        Тези жени какви са, дето заедно с немските военнопленници носят труповете?
        Немски военнопленнички ще да са. Твоят адаш Йозеф Крамер добре ги е подбрал - все едрички, сочни...

Comment

• НВС
          Повърхностен пещерняк
          • Jan 2007
          • 340

Konstanca, 1941
          Attached Files
          "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Comment

• Обикновен лаик
            нормално прост
            • Nov 2005
            • 698

Снимки от Кампанията на Изток от първите часове на 22 юни 1941 г.

Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

• messire Woland
              -
              • Jan 2003
              • 10623

Много интересна фотоподборка от боевете през 1941 г., май всичките са все от действията на части от първи механизиран корпус (РККА) и немски части от 4та танкова група. Много снимки, от всякакви ракурси, вероятно повечето - немски.
              Всичките снимки като списък: тук
              Първи епизод, с два унищожени КВ-1 и няколко Т-26ци, на подхода към някакъв мост: тук. Вероятно на пътя пред тях, отвъд моста, е имало противотанково 88 мм оръдие.
              Три снимки слагам направо тук:

Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• feersum
                Петнохолно алкно
                • May 2011
                • 1270

Една интересна колекция снимки:

Тъй като съм на работа, интернетът ми е доста ограничен и не знам дали вече са пускани - прегледах предните страници, но 75% от снимките не се зареждат поради ограниченията.

Снимка n.10 - този немски войник не носи ли ППШ? Поне кожухът над цевта много прилича на този на ППШ.
                "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• aiwara
                  Hard Rocker
                  • Aug 2006
                  • 377

Определено е ППШ!

И нещо интересно именно за ППШ:

Comment

• feersum
                    Петнохолно алкно
                    • May 2011
                    • 1270

Цялата колекция за ВСВ на Атлантик:

The Atlantic covers news, politics, culture, technology, health, and more, through its articles, podcasts, videos, and flagship magazine.
                    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

Снимките са супер интересни, мерси.

Comment

• Лейн
                        ветеран
                        • Feb 2006
                        • 7116

Надявам се да не е качвано тук - цветни/оцветени снимки от Англия и Франция преди и след D-day - http://life.time.com/history/before-...france-1944/#1

Comment

• Гост

feersum написа
                          Една интересна колекция снимки:

Тъй като съм на работа, интернетът ми е доста ограничен и не знам дали вече са пускани - прегледах предните страници, но 75% от снимките не се зареждат поради ограниченията.

Снимка n.10 - този немски войник не носи ли ППШ? Поне кожухът над цевта много прилича на този на ППШ.
                          Може и да е ППШ, ама аз друго забелязах, снимка 31, пише немски солджъри, през ранната 1943 година в Сталинград - и няма сняг, туристи направо

Comment

• VeskoD
                            18.12.44
                            • Feb 2013
                            • 63

ето музикален клип с интересни снимки поне за мен... http://www.youtube.com/watch?v=8VOv4...ctr=1361122974

Comment

• Гост

VeskoD написа
                              ето музикален клип с интересни снимки поне за мен... http://www.youtube.com/watch?v=8VOv4...ctr=1361122974
                              Веско, тва не ми го отваря с никакъв браузър, сега проверявам, ама много съм замислен

Comment

• VeskoD
                                18.12.44
                                • Feb 2013
                                • 63

странно...с експлорър-а не става ли ? снимките са интересни, някои дори забавни...имам усещането че немците са тръгнали на Изток с голям ентусиазъм..говоря за обикновенния войник. На други снимки има момчета на по 16-17 год. които се усмихват заминавайки на фронта..вероятно от Hiltersjugend...

Comment

Working...