Позачети се, Килрой. Одзава цитираше какво е казал за теб Уханов.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от войната.
Collapse
X
-
Не не знам.И не сам виждал такава.А ти защо не я качш тая с Полския воиник.За тази снимка знам туий онуй.
1.Когато наистина дигат флага не е имало фотограф.
2.Тази е "театро"-те.За да увековечат момента го повтарят наново вече с Фотограф
3.Руснаците не биха пуснали друго знаме да се вее над Райхстага .
Това за Полския воиник според мен не съществува.
Comment
-
О, напротив - съвсем истинско е (ще гледам да го намеря, но съм го виждал в една книга, до която ще се добера най-рано идната неделя) - не забравяй, че полски части ("Армия Людова") се сражават в редовете на съветската армия и участват в щурма на Берлин, както и в щурма на Райхстага. Да, естествено, снимките са направени за "Театро" след самото събитие (както не малко снимки от това време, което си е естествено ).
Comment
-
Originally posted by "Ramazai"
Не не знам.И не сам виждал такава.А ти защо не я качш тая с Полския воиник.За тази снимка знам туий онуй.
1.Когато наистина дигат флага не е имало фотограф.
2.Тази е "театро"-те.За да увековечат момента го повтарят наново вече с Фотограф
3.Руснаците не биха пуснали друго знаме да се вее над Райхстага .
Това за Полския воиник според мен не съществува.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ето една друга интересна снимка от началото на войната, 1939 г. разбира се:
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
полско знаме върху Райхстага и аз не съм виждал, което ,естествено, не означава, че не го е имало."Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
Wette
Comment
-
Разтърсихме се тука из нета с Голъм, обаче има нещо странно. Данните за полската армия (тази й част, която е в състава на съветската армия) практически изчезват след есента на '44та. И след това тук-там има споменавания, че е участвала в сражения в състава на 1ви Белоруски фронт ... и толкова. Жалко, че не се ореинтирам в полския ...
Та, дотук намерихме само разни интересни текстове, ето адреса на един от тях, открит от Голъм:
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Originally posted by "messire Woland"
Ето една друга интересна снимка от началото на войната, 1939 г. разбира се:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Дано не ми се сърдите за майтапа, но не можах да се сдържа!scharfschutze ®