Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любима личност от ВСВ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не бъркаш. Така си е. Гюнтер Прийн и Скапа Флоу. :nworthy: :rock:

Webshots, the best in Desktop Wallpaper, Desktop Backgrounds, and Screen Savers since 1995.

Хитлер, Хорти и контраадмирал (?) Путкамер

цветно цветно... да не е от филма хехе.

Comment

Erich Von Manstein написа
      Вие момчета сте в някаква грешка.

Възхитен съм от втория цитат.

Даниц аз имам корици на Тайм с Халдер и Манщайн, ако имаш още от тоя период я направи тема и ги сложи или дай някой линк.

гоги, няма какво да му се кефиш и Прийн се гътва.
      Разбрах от какво си възхитен. Злобния смешник дето е написал това от което се възхищаваш не е съобразил доста неща. Примерно че французойките може пък да не са имали нищо против чукането с американски войници щото ще ме прощаваш но доде видят пилоти минава малце време. На отковенната глупост за бомбардирани цивилни обекти искам да покажа това. Не е цивилен обект.

Да не говорим за констатацията че "американските успехи не са толкова успешни", просто ми е трудно да коментирам такава констатация без неколко попържни.
      Прочее преди да се "гътне" Прин гътва цял линкор(и не само) при това в доста строго охранявана база, което си е повод да му се кефиш отвсекъде
      Не е зле преди някой да лавне за бомбардираните цивилни обекти да погледне и това. Това е "цивилния" обект Пенемюнде.
      Last edited by Thunderchief; 15-04-2005, 17:08.
      Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Да бе ок, нищо лошо, Прийн е пич.

Има даже няколко с Химлер. Коя от всичките искаш?
        Вече се разбрахме. :tup:
        Last edited by Док Холидей; 15-04-2005, 17:17.

Comment

Любима личност от ВСВ

От българските:
          Димитър Списаревски
          Неделчо Бончев
          цар Борис III

От немските:
          Хасо Фон Мантойфел
          Хайнц Гудериан
          Ерих Фон Манщайн
          Ерик Хартман
          Ханс-Йоахим Марсей
          Михаел Витман
          Адолф Хитлер
          Йозеф Гьобелс

От руските:
          Рокосовски
          Коджедуб
          „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Е, то остана ли някой дето да не ти е любим?
            Аз лично си имам много любими - Гьобелс ми е на плакати по стените, Гьоринг ми краси тоалетната, а възглавницата ми е с избродиран анфас на Хитлер :lol:
            (Нещо съм в прекалено майтапчийско настроение в момента)
            Ако наистина може да си говорим за любими личности от тази война, това за мен е Чърчил - ако е вярно всичко, което разправят за него (още не съм си купил биографията му) този човек не присъства, той се случва.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

От българските:
              Димитър Списаревски
              Асен Йорданов
              Неделчо Бончев
              цар Борис III

От руските
              Иван Коджедуб
              Маршал Жуков

От немските:
              Валтер Новотни
              Вернет Мьолдрес
              Ужасът за британските нощни бомбардировачи Хайнц-Волфганг Шнауфер
              Ханс-Йоахим Марсей
              Ромел

Comment

Dinain написа
                Ако наистина може да си говорим за любими личности от тази война, това за мен е Чърчил - ако е вярно всичко, което разправят за него (още не съм си купил биографията му) този човек не присъства, той се случва.
                Чърчил българомразеца ??

Comment

Ауууууууууу и сега като е "българомразец" какво? Не можем да го почитаме???? При положение, че е head, shoulders, chest и да не казвам какво още над всички останали политически фигури през войната. И между другото не се ласкай, че Чърчил е отдавал такова голямо значение на България, че чак да я "мрази". (Знам знам сега какви негови реплики ще ми цитираш. Въпреки тях, ти го казвам това..взел съм ги предвид.)
                  Впрочем има си тема по въпроса за Чърчил. Можеш да се поразтърсиш ако те интересува.
                  Last edited by Imperial; 05-11-2007, 07:04.
                  Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Щурме, това че е бил "българомразец" не го бях чувал, наистина. Но дори и да е така, това ще е от най-незабележимите му качества. Все едно да не го уважам, защото е дебел. Или пуши. Както някъде бяха казали, все едно да не си купуваш БигМак, защото на опаковката на кетчупа има правописна грешка

Comment

Dinain написа
                      Както някъде бяха казали, все едно да не си купуваш БигМак, защото на опаковката на кетчупа има правописна грешка
                      Човек остава с впечатлението че е кой знае каква голяма загуба да не си купи въпросния бургер.
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Впечатлението би трябвало да е колко глупаво е да отричаш цялото заради малък кусур (ако го има въобще).

ПП Junk food не ям въобще, а специално МакДоналдс ще се радвам да фалират.

Comment

albireo написа
                          Не можем да го почитаме????
                          Да го почитаме ? Човека може да си има качествата на държавник, но не виждам какво хубаво сме видяли ние българите от него, че да го почитаме. Мисля, че това не е най-точната дума. Ако е така, то трябва да издигнем и паметник на Хитлер, някъде в София. Все пак е направил повече за България, отколкото Чърчил.

Comment

Много мразя, когато определяме отношението си към някого съобразно това какво и дали е направил нещо за България. Става въпрос за чужд държавник, не за български. Не ми пука дали е направил нещо за България или не, дали е харесвал България или не! И аз именно почитам Чърчил, като мнението му за България ни най-малко не ми пречи да го почитам. И съм сигурен, че нямаше да го почитам повече, ако се беше изказвал ласкаво за България или българите. Ок?
                            Пак ти казвам, поразтърси се из форума - миналата година имаше тема именно за това. И опитай се да гледаш малко по-надалеч от българския си нос. Светът не свършва с България. Вярно, започва с нея, но има и неща отвъд.

Comment

albireo написа
                              Много мразя, когато определяме отношението си към някого съобразно това какво и дали е направил нещо за България. Става въпрос за чужд държавник, не за български. Не ми пука дали е направил нещо за България или не, дали е харесвал България или не! И аз именно почитам Чърчил, като мнението му за България ни най-малко не ми пречи да го почитам. И съм сигурен, че нямаше да го почитам повече, ако се беше изказвал ласкаво за България или българите. Ок?
                              Пак ти казвам, поразтърси се из форума - миналата година имаше тема именно за това. И опитай се да гледаш малко по-надалеч от българския си нос. Светът не свършва с България. Вярно, започва с нея, но има и неща отвъд.
                              Уви не само мнението ,а и деистивята му за, по скоро срещу България.
                              Ок, твое мнение. Но ми е интересно ако утре се ръгне някой скин и напише нещо такова: Аз почитам Хитлер, не ми пука какво е направил, дали е трепил евреи или не. Това ни най-малко ми пречи да го почитам. Опитай се да гледаш малко по-далеч от еврейския си нос. Какво ли ще предприеме хидрата в такъв случай ?

Все пак едно е да имаш интерес към дадено нещо и да развиваш този интерес, но друго е да приемеш го приемеш за нещо повече.
                              Last edited by Sturmpionier; 14-08-2006, 02:04. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Щурми, сравнението е съвсем неадекватно. Подозирам, че си достатъчно здравомислещ и интелигентен, за да признаеш същото, ако се вгледаш по-подробно в същността на това, което стои зад изтребването на евреите и дали може да се направи аналогия с политиката на Чърчил от времето на ВСВ. Така че не ми излизай с такива евтини словесни трикове, моля те. Не искам да повтарям всички аргументи от темата Чърчил и България, само ще повторя тук онази златна мисъл на Стефан Попов (един от най-големите български националисти в чистия смисъл на тази дума, а същевременно и безкрайно ерудиран човек), че светът започва с България, но не свършва с нея. Да мериш политик, държавник, а защо не и личност, от мащаба на Чърчил, спрямо отношението му към България е признак именно на това, че за теб светът свършва с България. За мен, отношението му към България е ирелевантно на фона и спрямо същността на всичко останало у него, затова и ти казвам, че моето мнение не се и няма да се повлияе от това.
                                Интересно ми е обаче, ти как би реагирал, ако разбереш за публикуваната м/у войните книга на Чърчил, където се срещат мнения от типа на "...нашите храбри противници българите" и че българските претенции към Македония и българската кауза са напълно справедливи?
                                Толкоз по въпроса за "българомразеца". Всички негативни моменти спрямо нас се случват, когато страната му е във Война с/у нас. Като и в двата пъти ние българите сами правим избора си, без да сме предизвиквани или подтиквани пряко от държавата му или правителството на което той е член.
                                На мен ми се струва fair enough, в крайна сметка трябва да можем да си носим кръста. За теб незнам, може би това за теб е признак за българомразство. Което пак ме навежда на мисълта, къде свършва светът за теб.

Comment

Working...
                                X