Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Британци и германци срещу елементи на партизанската съпротива в Гърция?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Британци и германци срещу елементи на партизанската съпротива в Гърция?

    Днес отново прочетох, че е имало такива случаи, което, колкото и невероятно да звучи, може би е възможно в отделни изолирани случаи и не би ме изненадало, тъй като в тази война абсолютно всичко е било възможно. Колкото повече чета, толкова повече се удивявам, научавайки за какви ли не странни случаи. Във всяка война и конфликт понякога границите между съюзници и врагове се размиват. Първо. Обръщам се към уважаемите капацитети в този форум, които разполагат с далеч по-големи знания от мен и заради които посещавам този форум от години. Визирам хора като Голъм и други "ветерани". Второ, ако все пак темата се окаже пълна глупост може да бъде изтрита. Това, което отново разпали любопитството ми за тези истории на необичайно сътрудничество, макар и краткотрайно и изолирано в отделни случаи между германци и съюзнически сили срещу необуздани елементи от партизанското движение в Гърция (чувал съм за подобни случаи и другаде) е тази тема в руския фото-форум War Album. По-точно, коментарите в нея.

    Пускам темата с предварителната уговорка тя да бъде одобрена, или не, от модераторския и администраторския екип. Ако не бъде одобрена - изтрийте я и моля да бъда извинен. Аз не знам нищо за такива конкретни случаи и твърденията за тях подбуждат изключителен интерес в мен, макар да ги приемам с доста условности, но както казах не бих се и изненадал. Тази партизанска съпротива е комплексен и сложен организъм от много формирования, които се е стигало и до сблъсъци помежду им.

    едит (09-03-19, 20:30ч.): за подобна какафония и случаи съм чел отдавна в Югославия, сега би ми се приискало да си опресня спомените.
    Last edited by Diplomat; 09-03-2019, 21:27.
    Si vis pacem, Рarabellum
Working...
X