Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета за всички, четящи този форум

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз се интересувам от биографии на конкретни личности - напр. немски и съветски военачалници и офицери, политици и дипломати, а също така и от съюзниците на Оста - особено Финландия, Хърватска, България.
    "Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."

Джордж Бърнард Шоу

Comment

Следя форума отдавна. Чета основно нещата, свързани с икономиката. Това са темите, които са ми интересни, защото образованието ми е такова и най-добре ги разбирам. По-специално гледам темите, в които се обсъжда книгата на Тууз. За сега само нея съм чел, сега почвам Овъри и т.н.
      Всякакви обсъждания на тактики, планове, стратегии и прочее са ми също интересни. За това се радвам и на новия подфорум Военна теория. Научих доста неща от там. Следя и обсъжданията на различни офицери от войната – големите като Манщайн са важни, но бих се радвал и по-малко популярните като например Ханс-Валентин Хубе или Ернст-Гюнтер Бааде да получат повечко внимание. Не толкова лични истории около тях, колкото интересни военни случки и самата им работа през войната. Във форума съм попадал и на други адски интересни неща като темата за съветското разузнаване в периода 1935-1941г.
      Техниката не ми е интересна толкова, може би защото не я разбирам. Също са ми безинтересни всякакви патриотични и псевдопатриотични излияния и алабалистики. Кои са по-по-най не ме интересува, не ме интересува и „нечията истина“, само обективните факти. Освен това чета всичко във форум Световна история, без значение от периода.

Comment

Working...
      X