Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета за всички, четящи този форум

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Интересува ме от какво се интересува всеки, четящ този форум. Всъщност, анкетата важи за целия период 1914-1945. С една дума, като посещавате тези секции на форумите, какви неща търсите да четете?

Основните пишещи във форума няма нужда да отговарят, повече са ми интересни тези, които или имат минимално участие, или дори въобще не пишат, а само четат. Така че, моля, дори да имате 0 мнения, отговорете.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Здравей Imperial, аз лично се интересувам (непрофесионално, по-скоро хоби)от военна история, особено от посочения от теб период, и много се радвам, че съществува подобен форум. Считам, че има много какво да се научи особено от по-запознатите съфорумци и модератори. Харесва ми това, че има някакъв "контрол" от страна на модераторите, които следят не само добрия тон, а и наистина като едни форумни "стражи" те карат да се замислиш (да прочетеш малко информация по обсъжданата тема) преди да напишеш коментар. Благодарности на всички, които отделят от свободното си време да участват активно във форума. Всички теми са малко или много интересни, но в общи линии този раздел малко замря, тъй като основните въпроси вече са дъвкани и предъвкани, а нови интригуващи теми рядко се появяват. Бих се радвал ако има повече теми за спомени от ветерани. Аз винаги се стремя (независимо дали съм в България или чужбина) да се срещна с ветерани от ВСВ. Предполагам, че има и други хора като мен, които могат да споделят впечатления от срещите си с тях. Обичам да чета и алтернативните теми отнасящи се за този период (които са в друг раздел).

Comment

Здравей,

мен лично ме интересува повече ВСВ и периода преди нея и след нея. Какво точно ми е малко трудно да кажа - спомени на участници танкисти, пилоти, спомени на командири на всякакво ниво, описание и дискусия на оръжейни системи, описание и дискусия на битки и кампании.
      Благодаря на всички пишещи по тези теми, които наготово чета ежедневно...!

Comment

Във връзка с ВСВ се интересувам най-вече от политико-икономически и стратегически въпроси.
        Liberte, egalite, fraternite
        Viva la revolution
        Zalmoxis написа
        Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
        http://hristoen4ev.blogspot.com/
        dibo написа
        Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
        - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

Вече беше споменато, но и при мен е така. Спомени на ветерани от всички военни специалностти и фронтове. Както и командири до ниво батальонен командир. Спомените на генерали не ме интересуват.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Интересувам се от развитието на военната техника, и съответно развитието на начините на използването й.
            Също и мемоари/проза от участници във ВСВ.
            "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Е то едва ли има тема която да не е засегната. В общи линии до дивизионно ниво не е чак толкова трудно, трудни са подробностите за по-малките съедиения, по малките операции, по-дребните детайли и личности

Comment

Интересува ме истината за този период.

Comment

KapitanNemo написа Виж мнение
                  Интересува ме истината за този период.
                  Доброто за едни, е по необходимост зло за други.

Зависи коя и каква истина търсиш колега - ако искаш истината за щатовете на различните армии, има я. Ако искаш истината за различните оръжия използвани в тази война, има я. Но ако искаш истина за това кой какво е мислил, и защо? Продължавай да търсиш! Всеки намира "своята" истина

Comment

Любопитно ми е откъде и дали мога да си намеря материал за връзките на царица Йоана със савойските й роднини от смъртта на цар Борис до заминаването й към Египет. И изобщо отношенията между България и Италия в 1943-1946. Чета на английски, италиански, френски и руски. В нета съм поровил доста, но досега - ядец.
                    Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Впечатлен съм от волята на руския народ независимо от трудностите и жертвите, да приеме войната, да я обърне в своя полза и да завърши като победител. Винаги ще следя всяко нещо ново свързано с великата отечествена война на руския народ.

Comment

acoc написа Виж мнение
                        Впечатлен съм от волята на руския народ независимо от трудностите и жертвите, да приеме войната, да я обърне в своя полза и да завърши като победител. Винаги ще следя всяко нещо ново свързано с великата отечествена война на руския народ.
                        Колега, не е бил само руският народ - украински, белоруски, литовски, полски, български.... и още много, няма смисъл да изброявам

Comment

Аз съм повече по политикономическите въпроси - икономика, дипломация , вътрешна политика, такива неща.......
                          Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Здравейте.
                            Аз повече се интересувам от история на средните векове.
                            Голям почитетел съм на морските битки и великите географски открития,дори имам 2 "нощни служби"при "Дрейк и Кук"
                            По темата бих искал да науча повече за медицинските изследвания в концлагерите по време на ВСВ!

Comment

Интересува ме от какво се интересува всеки, четящ този форум. Всъщност, анкетата важи за целия период 1914-1945. С една дума, като посещавате тези секции на форумите, какви неща търсите да четете?

Основните пишещи във форума няма нужда да отговарят, повече са ми интересни тези, които или имат минимално участие, или дори въобще не пишат, а само четат. Така че, моля, дори да имате 0 мнения, отговорете.

Jacko написа Виж мнение
                              Здравейте.
                              Аз повече се интересувам от история на средните векове.
                              Голям почитетел съм на морските битки и великите географски открития,дори имам 2 "нощни служби"при "Дрейк и Кук"
                              По темата бих искал да науча повече за медицинските изследвания в концлагерите по време на ВСВ!
                              Защо първо не си разделиш предпочитанията? Само третото съвпада с този раздел Империале, извинявай, че ти копирах резюмето

Comment

Working...
                              X