Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Японските зверства

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• ZWQRA
    replied
    Originally posted by "Odzava"

. СССР например не е подписвал различните конвенции но не разстрелва немците наред.
    СССР пленява близо 120 000 германци при СТАЛИНГРАД, след войната в германия се връщат по-малко от 5 000, това сигурно се нарича хуманно отношение?

Германия пленява близо 5 000 000 руски войници, германския плен преживяват повече от 3 000 000, които след войната са изпратени в ГУЛАГ. Чудя се от там да ли излиза жив някой изобщо?

От нацистките военно престъпници бе поискана отговорност и те бяха осъдени на смърт - колко Руски военно престъпника бяха осъдени?
    Ами разтреляните Полски Войници и Офицери от Славната Съветска Армия през 1939? И това е хуманно руско отношение?
    ХАХАХАХА

Та темата беше за японските "зверства". Като говорим за тях нека имаме предвид и специфичното японско мислене за войнско достойнство и чест.
    Нещо неразбираемо за англо-американския начин на мислене.

Leave a comment:

• Odzava
    replied
    Абе я ми дайте определение за "зверства"! Иначе само клатим гората. Като се говори така- тоя правил зверства, оня правил зверства, всъщност за него това престъпление ли е. Едно е да наречеш бомбардировката на Ковънтри зверство и после да изпепелиш Лайпциг и ред други градове, друго е да знаеш и да заявиш, че тоталната война си е тотална- ще рече срещу всички. СССР например не е подписвал различните конвенции но не разстрелва немците наред. Същото е и с японците. А самите конвенции за "цивилизовано" водене на войните кой ги писа? Ами тия дето най-много ги нарушаваха след това.

Leave a comment:

• Imperial
    replied
    Аз питам, каква е стойността на такива извинения? Никаква. Военните престъпления са си военни престъпления, без значение немци, руснаци, японци, американци, сърби или българи ги извършват.

Leave a comment:

• Parabellum
    replied
    Кажи ми една война,която да се е водила по "правилата"?
    Няма такава война.Нас са ни е....ли и ние тях сме е...ли.След ВСВ Сърбия праща в България окло 50 000 копелета,които трябва да изхраним и отгледаме.Ха познайте,кой е направил тези дечица?

Leave a comment:

• Imperial
    replied
    "Война е все пак" не е никакво извинение. Както не е извинение за извършеното от немците, руснаците и съюзниците, така не може и да е за японците. Моля ви проявявайте повече историческа обективност.

Leave a comment:

• Parabellum
    replied
    Това което аз знам е следното.През войната Корея е доставяла на японската армия сексуални робини.Общият им брой е бил над 1 000 000
    Преди няколко години японското правителство официално се извини на Корейският народ.Какво е ставало в Азия аз мога само да гадая,но че е имало ексцесии имало е.Война е било все пак!

Leave a comment:

• ZWQRA
    replied
    Абе те американците никога не спазват международните спорузумения.
    Сега например не признават Международния Военен Трибунал, а да не говорим за втората световна. Там например те започват първи неограничената подводна война, това чистосърдечно си го пизнава адмирал Нимиц. А ми как предизвикват войната с германците през 1941, с морска провокация.

А за японските зверства, навремето четох една книга и там ставаше дума за "ОТРЯД 501" и опити с бактериологично оръжие с руски военно- пленници. Няма да коментирам, това беше художествена книга.

Leave a comment:

• Odzava
    replied
    Ама моля Ви се Там се води война все пак :evil:

Leave a comment:

• Imperial
    replied
    мисля че за други неща става дума. Примерно за нещата извършени срещу китайско и друго население в концлагери. Трябва да се ровя...

Leave a comment:

• Odzava
    replied
    зависи

Тъкмо се бях запалил да пиша за "зверствата" и разбрах че няма какво толкова да се напише, т.е. вече сте го казали. Само искам да добавя следното:
    1. Въпреки подготовкато си за война Японската Империя не планира стратегически бомбардировки, т.е. не се готви да воюва с цивилното население.
    2. Японските подводници потапят американски търговски кораби ЕДИНСТВЕНО в зоната на контакт на японските с американските сухопътни сили.
    3. Вярно е извършването на военни престъпления от страна на японското командване-бомбардировката на Рангун и болниците в Сингапур, но самите японци винаги са разглеждали тези действия като атака на тактическия тил на противника.
    4. ЧОВЕКОЛЮБЦИТЕ извършват следното:
    -Затварят в концентрационни лагери цялото американско население от японски произход, без доказателства за сътрудничество с Токио.
    -Разстрелват корабокрушенци в лодките, "защото те се съпротивлявали и обстрелвали подводницата"-без коментар.
    -Водят неограничена подводна война, без да спазват законите на призовото право, срещу всички кораби с японски флаг, включително буксири, траулери и джонки.
    -Няколко пъти бомбардират Токио, като само при една от бомбардировките през 1944 г. загиват над 100 000 души.
    -Воюват с еднаква жестокост срещу армията и цивилното население на Япония (последните дни от битката за Сайпан, Окинава)
    -Накрая при вече изчерпала средствата си за съпротива Япония използват оръжие за масово унищожение.

Е, и ако все пак японците са извършвали зверства, по чия ценностна скала ще ги оценяваме?

Leave a comment:

• messire Woland
    replied
    Японските зверства

И аз съм чувал различни неща. Но, ако наистина беше така, щеше да се разгласи - американците (тези, от края на ВСВ) щяха със сигурност да го разгласят.
    Едно от главните обвинения към японците е за смъртността във военнопленническите лагери (там е и имало и цивилни пленници всъщност). Че количеството храна което давали било такова, че пленниците умирали от глад. Всъщност, дажбата на един японски пехотинец е почти същата - проблемът идва главно от различните хранителни навици на две съвсем различни цивилизации.
    И като отворихме дума за зверствата - бомбардировките, при които японските цивилни жертви са повече от всичките жертви на войната в САЩ взети заедно, мисля говорят достатъчно за това, кой е вършил главните зверства. Струва ми се, че всичко в тази война бледнее в сравнение с последиците на атомните бомбардировки.

Leave a comment:

• Imperial
    started a topic Японските зверства

Японските зверства

Някои твърдят че те са били дори по-страшни от тези на Einsatzkommando... коментари? Не съм добре запознат, но съм чувал все мрачни неща... Така и така обърнахме повече поглед в тази насока.
Working...
X