но не знам как им казват на български. Става дума за малкото деспотство ли не знам как да го нарека, щото надали е царство, в Иран, където се заражда култ на един от най-ефективните специализирани убийци в историята. Те ползват камата като оръжие за да очистят всеки политически противник и всяват ужас из арабски и кръстоносни лагери. Разбиват ги монголците.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искам да пусна нова тема за асисините ("the Assassins"...)
Collapse
X
-
:lol: тази дума значи убиец в български превод :lol: няма никакви асисиничете се ъсесън на български :p...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Batko Charly написано не знам как им казват на български. Става дума за малкото деспотство ли не знам как да го нарека, щото надали е царство, в Иран, където се заражда култ на един от най-ефективните специализирани убийци в историята. Те ползват камата като оръжие за да очистят всеки политически противник и всяват ужас из арабски и кръстоносни лагери. Разбиват ги монголците.
Comment
-
Мда, появяват се за кратко в историята, ту в алианс с кръстоносците, ту със сарацините, докато не биват пометени от монголите. Никога не са били значителна териториална сила, владеели са само няколко дребни замъка из пущинаците. Влиянието им е по-скоро като платени убийци и наемници.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Може да са се появили за кратко едно време, ама значението им е голямо и се усеща доста сериозно и днес: именно от тях разните фундаменталисти и терористи черпят вдъхновение. Като цяло не са били нищо повече освен средновековна терористична секта в Близкия Изток, но накря са попаднали на пътя на монголите към Персия и това е предопределило съдбата им.
Comment
-
Означава убиец синоним на килър.Наемен убиец не беше ли хитмен?!...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Асисините, са наистина създадени от "Стареца на Планината." Има обаче и извсетна мистика свързана със съществуването им. Асисин се смята да произлиза от 'хашишин.' Една от тактиката на завербуването на нови кадри е била да им се дава доза хашиш, която да приспва кандидата. После той е внесен в една от градините на стареца, една от тия градини дето от едната чешма тече мед, от другата мляко, пълно е със злато, скъпоценни камъни, скъпи платове, екзотични дървета и цветя, басейни, музика и последно: пищни жени. тази градина е била построена да представлява рая. Омагьосания кандидат бива приспан с нова доза хашиш и върнат на преддишното му място. Следва и сделката: ако искаш да идеш в рая, бъди ни верен слижител.
Имам малко писано в една книга някъде. Като я изкопая,ще пусна малко повече инфо.Last edited by Batko Charly; 02-02-2005, 06:25.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Хашишини имаше в Медиивъл Тоталуор бяха единици на турците стреляха с лък и можеха да се крият на всяко място по картата и да устройват засади.Елитни единици които провилно използвани решават изхода на доста битки...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
Comment