Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Книги ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Книги ?

    От малък имам интереси към историята. Изчетох всички исторически книги от домашната библиотека и ми се иска да прочета още книжки, но не знам към какви заглавия да се ориентирам. Гледам че в сайта има много историци, които най вероятно са изчели десетки книги на тази тематика. Най се интересувам от периода на просвещението и Наполеоновите войни, но не бих отказал и някоя добра книга за Средновековието или Античността. Ако ви се занимава драснете четивата, които най-много са ви впечатлили.

    Благодаря предварително!

    #2
    Проблемът с историческите книги е малко сложен, защото често научната коректност влиза в конфликт с увлекателността. Лично аз мисля, че при началните стъпки в историята е добре да се наблегне на второто за сметка на първото. Бих ти препоръчал:

    Гор Видал, Сътворението
    Антична тематика - Елада, Персия, Индия, Китай.

    Робърт Грейвс, Велизарий
    Ранносредновековна - Византия.

    Струва си също да се прочетат "Юлиан" на Гор Видал и "Петър Първи" на Алексей Толстой.

    Comment


      #3
      Кухулин написа Виж мнение
      Проблемът с историческите книги е малко сложен, защото често научната коректност влиза в конфликт с увлекателността. Лично аз мисля, че при началните стъпки в историята е добре да се наблегне на второто за сметка на първото.
      Напълно съгласен.

      Към Грейвс бих добавил романа му за Клавдий (Грейвс изобщо е интересен автор).
      Имаше един навремето - Владимир Пикул, Фаворитът,за времето на Екатерина Велика - той ми се стори интересен като го четох, а и е близък до интереса към просвещението.
      sigpic

      Sword song and horn sound

      Comment


        #4
        Охо, благодаря и на двамата. ''Сътворението'' на Гор Видал веднага ми допадна. Също имам проблеми с намирането на книги за военни кампании, въоръжение, бойни тактики през вековете ... Примерно искам книга специално за кампаниите на Александър Велики, въоръжението на армията му, тактики при различните битки и не само за него, за Суворов, Наполеон, Ханибал, Цезар, въобще за всяка армия или пълководец, за които се сещате.

        Comment

        Working...
        X