Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парижките катакомби

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Парижките катакомби

    Почвам с надеждата че съм уцелил правилното място за тази тема.От доста време се интересувам от Парижките катакомби,място станало последната "обител" на близо 7 милиона парижани.
    Парижките катакомби са построени през 1786 година. По това време гробищата били препълнени, а десетките акри земя, която заемали, била нужна за новото строителство. Тогава местното управление взело решение да премести тленните останки в обща костница. Да се построи обаче такъв огромен монумент щяло да отнеме много време пари. Вместо това, имало и друг вариант. Дългите и неизползвани тунели, кръстосващи под земята целият град, се сторили подходящо място за целта. Така, през тази година костите на близо 7 милиона души били положени на куп в лабиринт от коридори и галерии, под парижките улици.(нещо като кратко инфо).
    Мен ме интересува информацията която обаче остава скрита в интернет сайтовете..местата, който не са достъпни за камери,за туристи...
    "Говори се, че из другите коридори патрулира специализирана подземна полиция" има ли нещо вярно и защо остават скрити от погледите тези места.
    Също тъка ми е доста интересно чия е била безумната(според мен) идея да се "украсят" стените така майсторски..реално погледнато украсата е много "стилна" и разнообразна По стените навсякъде в гробницата могат да се видят сърца, кръстове, и различни символи..Проблема е "материала" ,с който е направена...... :aaa:
    Няма ло ли е протести от обикновенните хора заради преместването и разкопаването на гробовете на близките им,на приятелите им...?
    Били ли са достъпни за поклонение ако мога така да кажа,по онова време катакомбите?Ако са били, как е възприета от средно статистическия парижанин безумната украса в която е можело да влизат останки от неговите родители да речем?..
    Kaво е представлявало погребалното законодотелство през епохата на тяхното "попълване"..Законно ли е било човек, заплатил погребението си да бъде преместен в масов гроб?...

    Статия включваща погребалното право на редица държави включително и франция но с днешна дата ако не се лъжа...През 1786 година полужително е било по различно(поне аз така си мисля)...
    Last edited by rome1989; 25-02-2008, 22:38.
    Рицар

    #2
    Според мен това е една много добра идея!Не мислите ли,че за да се развива света трябват радикални мерки???
    Това за общия гроб не ме притеснява никак,ама това съм си аз.
    По-добре е щяло да бъде ако са се сетили да изгарят телата,всъщност е доста по-добре.
    Не на религията

    Comment

    Working...
    X