Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военните нации в Европа

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Военните нации в Европа

Имам предвид такива, които са се доказали на бойното поле през вековете. Аз включвам следните европейски нации:

Българи
    Немци
    Британци
    Французи
    Руснаци
    Шведи
    Испанци
    Унгарци
    Поляци
    Турци
    Датчани
    Финаландци
    Норвежци
    Португалци
    Швейцарци
    Белгийци

Посоченият от мен ред е произволен.

Сърби?
    Гърци?
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е, други също са изпуснати. Италианците например. Разбира се, зависи кой период гледаме - съответно ако е от по-отдавна, ще трябва да се изброят несъществуващи вече държави. Другия вариант е да изброяваме наследниците им - бившите италиански или германски княжества и съответно Италия и Германия.
      Като войници швейцарците (знаменитата швейцарска гвардия), норвежците. Португалците - тя империята им не възниква от нищото, а наред с испанската е първата голяма колониална Империя. Холандците, Белгийците - в началото на ПСВ белгийците се бият доста смело, особено като се има предвид и съотношението. Финландците - дори само за зимната война 1939/1940 г. Румънците също има за какво да бъдат споменати - техните части, при все неподготвеността си и слабата материална част се бият добре на Източния фронт. Албанците кой знае защо също са изпуснати, а те през средновековието се бият много смело срещу отоманците - Скандербей - май така се казваше техния национален герой? Молдавците ... абе, всяка нация в Европа има своите мигове на слава.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Французи... Определено! Нали знаете колко френски войника са необходими за успешната отбрана на Франция? Не знаете? Ами то всъщност никой не знае, това още не се е случвало :lol: :lol: :lol:
        Те много харесват швейцарските многоцелеви ножчета, затова правят свой модел, според собствените си нужди:
        На нож!

Comment

Знаете ли защо по целия Champs-Elysees (Шанз-Елизе) има дървета? Е как - за да може Вермахта да марширува на сянка!

:lol:

Comment

ГЪрци- не знам за успехи на държавата Гърция
            Сърби- ако броим коварно спечелената битка при Велбържд, стават

За франсетата не съм съгласен- имат доста спечелени войни и сражения.

За някои нации ще направя редакция.

Comment

Е, всички знаят кое е първото нещо на което учат новобранците във фреската арния - как да кажат, че се предават на немски (auf|geben мисля, че беше). Знаете и традицията Германия да ги окупира от време на време. Но шегата на страна - къде пропускате държави като Норвегия и най-вече Финландия?!

Comment

Ne sym propusnal ungarcite.

Comment

Ако става въпрос за Новото Време чиито период обхваща годините 1641-1918-та то мястото на Финландия не трябва да фигурира в списъка. Но това не значи, че трябва да се омаловажава факта, за храбростта на финландските войни в състава на руската императорска армия.
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Йозеф Менгеле написа
                    Е, всички знаят кое е първото нещо на което учат новобранците във фреската арния - как да кажат, че се предават на немски (auf|geben мисля, че беше). Знаете и традицията Германия да ги окупира от време на време.
                    Хм, аз защо си мисля че Франция е окупирала Германия доста повече отколкото обратното
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз, да си призная, нямам много информация за Франция, затова направих Google search. Написах French Military Victories и натиснах бутона. Ама в резултат ето какво ми изписа Google-то: French military victories - no results found! Did you mean "French military defeats"?

:twisted: :lol:
                      На нож!

Comment

айде айде тва е доста стар лаф

ако беше пробвал наистина щеше да видиш че си е съвсем наред. Преди просто някой хакнал гугъла. Нямат си работа хората.
                        albireo написа

Comment

Франция е окупирвала Германия, но разединена Германия. И това само веднъж при Наполеон. Иначе най- силния във военно отношение век на Франция е 17- тогава армията им е безспорния властелин в Европа, мисля, че войните които описвам в този форум го доказват.

Comment

ами след 1вата и 2рата световни войни?
                            albireo написа

Comment

Там заслугата не е много френска.

Comment

Working...
                              X