Ако имате свободно време и се интересувате от научна фантастика, както и имате средно добри познания по английски, посетете тази страница. Коментар няма да давам 

), нито пък като в "Терминатор". по-скоро чрез достигане на немислими засега скорости : ясно е , че колкото по-бързо се движи даден предмет, толкова по-бавно тече за него времето. ако да речем човек обикаля Земята със скорост, близка до слънчевата, един ден за него ще е примерно 1 година на Земята. Така , за да отиде 365 години напред във времето, той ще трябва да обикаля Земята 1 година. Това, естествено, не е пътуване на времето , както си го представят фантастите : по-скоро човекът забавя времето за себе си (или го ускорява, зависи от гледната точка), отколкото буквално да пътува във времето.
.
;
) оцеляване на субекта, напускащ собствения си поток. Трудно ми е да повярвам, че материя напуснала света с познатите ни измерения и озовала се във Вселена, използваща други оразмерителни принципи би продължила досегашното си съществуване. Подобни съмнения имам и по отношение на времевото "пространство".
). Тук обаче също има един малък проблем - какво и къде всъщност се движи? В тази схема всичко се движи нормално, но само къс от реалността, продължавайки да се движи с нормалнияь времеви темп изведнъж се озовава на друго място. Нещо не виждам коя е същността, която се движи и къде отива разликата в енергиите (всяко нещо трябва да бъде поръчано, но и изплатено). Именно поради тази причина съм склонен да приема друго обяснение:
Comment