Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За митническата корупция

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За митническата корупция

интересна статия, доста интересна

като се замисли човек обаче, групата на тоя тип е не повече от 100тина души, нищо работа за полицията да ги излови в една голяма акция. Па и само водачите да излови на първо време....

само една милиция да се организира и да знае точно кой кой е, толкоз бързо може да се оправят нещата....
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

За митническата корупция

:tup: Интересна статиика.

Вчера гледах "Шоуто на Слави" (не ми се нахвърляйте ), гост беше Емил Димитров - Ревизоро. Стана дума за "Краун Ейнджълс" и човека каза, че с външни частни фирми неможе да се борим с корупцията в митниците и е прав. Неможе да дойдат 20 пенсионирани англичани (експертите на консултанта) на който плащаме $50000, да застанат до нашенския митничар със заплата от 300-400 лв. и да казват давай сега ще борим корупцията. Просто трябва да се търсят други пътища за това.
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Страшна статия -направо настръхнах.
      Въпреки че темата е поставена от доста време аз искам да поставя един въпрос:Не мислите ли че този анонимен митничар малко е по-прекалил.
      Вярно че се вадят много пари от контра банда ,но това ми се струва прекалено.Колкото до корупцията в Българските митници-няма какво да се обсъжда.Всички знаем до какво ниво е стигнала тя.
      Интересно ми е до къде ще стигне ,ако никой не направи нещо по въпроса.
      Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Корупцията би трябвало от самосебе си да се сведе до едно "приемливо" ниво с времето.След приемането в ЕС, покачването на заплатите, смяната на поне едно поколение, корупцията пак ще си остане, но няма да е толкова явна и ще е привилегия на най-крупните "бизнесмени".Така че и вестникарите няма да се занимават с нея

П.С "Краун ейджънтс" е фирмата
        He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

:tup:

Да бе, на мен само ангели са ми в главата. :lol: :twisted:

Comment

Originally posted by "Neonix"

:tup: Интересна статиика.

Вчера гледах "Шоуто на Слави" (не ми се нахвърляйте ), гост беше Емил Димитров - Ревизоро. Стана дума за "Краун Ейнджълс" и човека каза, че с външни частни фирми неможе да се борим с корупцията в митниците и е прав. Неможе да дойдат 20 пенсионирани англичани (експертите на консултанта) на който плащаме 000, да застанат до нашенския митничар със заплата от 300-400 лв. и да казват давай сега ще борим корупцията. Просто трябва да се търсят други пътища за това.
            Всъщност, не е съвсем така. Откакто Агентите на короната се появиха по нашата граница, митническите приходи се вдигнаха над два пъти. Какво значи това според вас, а? Явно, докато нещата се нормализират се налага на границата ни да има чужденци или войници, тъй като нашите чиновници са твърде обвързани с престъпността. След като се нормализират нещата, тогава може би пак бихме могли да оставим нещата в ръцете на нашите митничари, но при някакъв строг регламент и наличие на отделни от митницата контролни органи.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да, Воланд, приходите са се вдигнали два пъти, но трябава да се даде и отговор на въпроса с колко се е вдигнал вноса на стоки. Сами по себе си приходите са относителна величина и ако вноса е скочил два пъти, то излиза, че няма промяна в процента на събираемост.

А иначе според мен има доста лесни начини за разкриване на корумпираните служители (не само в митниците). Въпроса опира просто до наличието на желание и воля за справянето с този проблем. Проблема в случая е, че голяма част от корупцията се покровителства от някой недобронамерени висши държавни служители. Именно с тях би трябвало да се справи правителството на първо време.

Comment

Working...
              X