Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Войната в Сирия

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

кало написа Виж мнение
    4-то (расистко е и се извинявам) ама и от двете страни - араби, не мое да имаш големи очаквания
    Съществуват три раси - европеидна, монголоидна и негроидна. Арабите определено не спадат към последните две. Те са част от еврпопеидната раса, така няма как това изказване да е расистко.
    П.П. Това с пълна сила се отнася и за циганите, които на всичкото отгоре са и индоеврепейци по език.

Comment

Видео с превод. Яко ги шибат. Подобни кадри не сме виждали след втората иракска война.

С уважение контрол_alt.

Comment

На 27 секунда на горния клип забелязваме нов елемент.

С уважение контрол_alt.

Comment

Не е нов, това са стари кадри от прелитането на руските Су-24М в Латакия

Comment

Stan написа Виж мнение
            Съществуват три раси - европеидна, монголоидна и негроидна. Арабите определено не спадат към последните две. Те са част от еврпопеидната раса, така няма как това изказване да е расистко.
            П.П. Това с пълна сила се отнася и за циганите, които на всичкото отгоре са и индоеврепейци по език.
            метафора беше това .

Иначе, ДЗ, с която разполагат част от сирийските танкове - Т-72, както и няколкостотин (вече няколко десетки) модернизирани в Украйна Т-55, е главно Контакт-1 и базирани на нея разни ментета. тя върши работа срещу повечето елементарни РПГ-та с БЧ от 70-те и 80-те, но срещу по-нови неща, няма много сериозен ефект. Разбира се, дори грамнотно изработените и поставени решетъчни екрани могат да вършат добра работа, но и това рядко се вижда (май в случая са ирански):

Comment

Гледната точка на правителствените сили:

Имам чувството, че тия изобщо не мислят за маскировка. Когато бях в Сирия през 2005-та, по възвишенията, близо до Голанските, си стояха ясно видими от километри Шилки, при това не макети, а действащи...

карта на бойните действия:

Смерч край Хама

Comment

Руска бомбардировка, приличат на обемно-детониращи боеприпаси.

В района на Хама

Още

Тку се наблюдават и вторични експлозии, плюс - интересно - контролен полет на Ми-24П вероятно.

Comment

руски превод на ливански източници за част от днешния удар с Калибр

Ракеты, запущенные с российских военных кораблей из Каспийского моря (с расстояния 1500 км, пересекшая атмосферу Ирана, Ирака и Сирии) поразили лагерь "Ар-Расафа" в районе Ракки.

- Лагерь "Ар-Расафа", крупнейший лагерь организации "Дааш", использовался для подготовки террористов-смертников всех возрастов. Попадание было подтверждено наличием сотен пораженных объектов внутри лагеря. Обстрел является крупнейшим с в истории организации с момента ее создания.

Comment

На няколко пъти вече се мяркат Ми-24ки както казват най-вероятно Ми-24П. Предполагаше се, че са само за защита на периметъра на базата и SAR, но напоследък се разлетяха доста активно и се появяват по разни клипове. Защо след като реално са започнали да ги ползват не закарат Ми-28, Ка-52 или поне Ми-24ВМ (Ми-35), които имат и разни системи за защита от ПЗРК - май Президент се казваше на Ка-52 и на Ми-28 ако са започнали да я слагат? Така и така много играчки показват, може и стратезите да си спретнат някое учение скоро

Comment

Stan написа Виж мнение
                      Твоята дефиниция за расизъм е остаряла с двеста години.
                      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Sharana написа Виж мнение
                        На няколко пъти вече се мяркат Ми-24ки както казват най-вероятно Ми-24П. Предполагаше се, че са само за защита на периметъра на базата и SAR, но напоследък се разлетяха доста активно и се появяват по разни клипове. Защо след като реално са започнали да ги ползват не закарат Ми-28, Ка-52 или поне Ми-24ВМ (Ми-35), които имат и разни системи за защита от ПЗРК - май Президент се казваше на Ка-52 и на Ми-28 ако са започнали да я слагат? Така и така много играчки показват, може и стратезите да си спретнат някое учение скоро
                        Мисля че карат най боеспособните подразделения. За това има хелита от началото на 80 те. Освен това П варианта ползва същите снаряди като Су 25.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Трудно ми е да повярвам, че нямат елитни пилоти за другите. Добре Ми-28Н му спряха полетите след падането на Авиодартса за "неопределено време" и дори от МАКС 2015 го бяха махнали. Обаче Ка-52? Вече имат над 70 и поне половината би трябвало да са боеготови с квалифицирани екипажи, нови играчки все пак е логично на елитните пилоти да се дават най-вече.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                            Твоята дефиниция за расизъм е остаряла с двеста години.
                            Може, според криворазбраните американски стандарти за политкорекност, но при нас все още на негрите викаме негри.

Comment

Обобщение за клиповете с пускове на ПТРК за октомври -

Статистика примения ПТУР TOW в Сирии за октябрь.

1) 1 Oct. Tal Malah CP, Hama. TOW vs. pickup with 14.5 mm gun (Pride Union)

2) 3 Oct. al-Masharia CP, Ghab Plain TOW vs. group of soldiers (Ghab Hawks Union)

3) 4 Oct. Tal Ahmar. TOW vs. "tank", unclear (unknown group)

4) 7 Oct. al-Masasne CP, Hama. TOW vs. tank, hits a fence before the tank (13th Division)

5) 7 Oct. al-Masasne CP, Hama. TOW vs. tank, destruction, 3 crew members escape (13th Division)

6) 7 Oct. Hama. TOW vs. tank, destruction, 2 crew members escape (13th Division)

7) 7 Oct. al-Mghayer CP, N Hama. TOW vs. tank, hit (Ghab Hawks Union)

8) 7 Oct. at Morek, Hama. Fagot vs. BMP, destruction (Pride Union)

9) 7 Oct. at Morek, Hama. Fagot vs. tank, apparently hits, crew escapes (Pride Union)

10) 7 Oct. at Morek, Hama. TOW vs. moving tank, hits ground (Fursan al-Haqq)

11) 7 Oct. at Morek, Hama. TOW vs. moving tank, apparent miss (Fursan al-Haqq)

12) 7 Oct. al-Masasne CP, Hama. TOW vs. tank (Pride Union)

13) 7 Oct. Tal Osman CP, Hama. TOW vs. 57-mm cannon on pickup, destruction (46th Division)

14) 7 Oct. Maarkaba CP, Hama. TOW vs. backwards moving tank (Pride Union)

15) 7 Oct. N. Hama. TOW vs. moving tank, hits a tree branch (13th Division)

16) 7 Oct. N. Hama. Fagot vs. 14.5-mm gun (Saifullah Brigade)

17) 7 Oct. N. Hama. TOW vs. group of soldiers (Saifullah Brigade)

18) 7 Oct. N. Hama. TOW vs. "Kornet position" on the roof (Saifullah Brigade)

https://www.youtube.com/watch?v=CVPsyUs8rB0

Comment

http://warsonline.info/siriya/kratki...2015-goda.html - Сводка за действията на руската военна авиация и руските ВМС в Сирия за 7 октомври 2015 г.

Comment

Working...
                                X