Войната в Сирия

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • ndragostinov
    ветеран
    • Dec 2003
    • 1160

Thorn, не съм човек който би седнал да търси оправдания за действията на сирийската или либийската опозиция. Не ми харесват тези работи, но такива са реалностите на гражданската и всяка друга война.
    Изобщо, много сме слушали че демокрацията в арабските страни "не работи". Вероятно това е вярно, но ето я сега алтернативата... Тези мисли ме карат да бъда песимист за бъдещето на тези държави.

Пилот написа
    За танкове/артилерия/самолети - ползват се в населени места от всеки, който може да си го позволи - дали ще е Франция в Либия, Русия в Чечня или САЩ в Ирак - няма много разлика освен че при по-богатите се ползват по-точни оръжия.
    Излиза че армията на режима в Сирия убива много цивилни защото може да си позволи единствено мощно, но не и модерно оръжие. Бедни, бедни Асад...!
    Truth will save the world

Comment

• Amazon
      Нередовен
      • May 2006
      • 7016

Динайн, харесва ми как си илюстрирал мнението си включително със симпатягите с лява политическа и вероятно сексуална ориентация от първата снимка, но няма нужда да ми навираш Унгария 56-та пред очите. Виждал съм и доста по гротескни снимки от там, реално това бяха първите подобни снимки които съм виждал през живота си (беше някакво списание от средата на 90-те). Включително улица с обесени по лампите униформени полицаи. Както и съм виждал снимка на неумел немски войник режещ с брадва главата на югославски партизанин, или на скоро гледах в немски документален филм, как усмихнати немски войници се снимат с редица от четири симпатични русоляви украинки. Украинките са обесени, едната на въжето още е жива по време на снимката. Във всички случаи реакцията ме е била една и съща.

И имам процедурно предложение към редовно пишещите в темата. Може ли тези които не приемаме някой от действията на едната страна в гражданската война за нормални, да не ни се обяснява с примери, снимков материал както и напомняния че това е исторически форум, колко емоционално и погрешно виждаме нещата. Аз не виждам някъде в темата да съм защитавал режима на сатрапчето Асад, че да има нужда от подобно нещо.

Може би не е лошо да се направи едно сравнение с Либия. И там бунтовниците приличаха на нещо което Лаперуз или Тасман са открили на полинезийски остров, но такива неща като в Сирия заснети на лента не е имало. Със сигурност са се случвали, особено на края в Триполи, но не са заснети и с гордост разпространени. Дефлорацията на Кадафи след залавянето му май е единственият случай.
      Докато тези от Сирия, вече не кликам и на линковете които излизат на всеки два дни, защото гледките ми дойдоха нанагорно.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• beri_cd
        ветеран
        • Nov 2007
        • 1106

Амазон, че тези извращения не са "нормални" действия на - не са. Да ги наречем ненормални действия, които е нормално да се очакват в контекста на една война.

За Либия - грешиш. Има редица клипове в мрежата, в които ясно се виждат кадафисти и африкански наемници, разстреляни, обесени и т.н. от опозицията.
        http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

• iasen ianakiev
          ветеран
          • Jun 2009
          • 4344

Dinain аз лично се съмнявам,че режима на Асад ще падне от власт.

Comment

• iasen ianakiev
            ветеран
            • Jun 2009
            • 4344

http://www.novini.bg/news/87218-%D0%...%B8%D1%8F.html

Comment

• Suun70
              Самурай
              • Aug 2012
              • 87

След успешни тестове Турция е готова да започне серийното производство на първата самостоятелно създадена ракета, каза премиерът Нихат Ергюн, който свика по случая специална пресконференция, съобщава H?rriyet.
              Ракетата се нарича SOM, далечината на полета й съставлява 300 километра. Това е първата крачка на Турция по пътя на създаването на ракети с голяма далечина на полета (турците смятат, че за гарантиране на националната безопасност следва да имат ракети за 2500 километра).
              Турция твърди, че подобно оръжие й е необходимо във връзка с нарастващата нестабилност в региона и последиците от „арабската пролет”.
              *пан.бг
              Българин да се наричам първа радост е за мене...

Comment

• Kramer
                ветеран
                • Mar 2009
                • 2898

Турция явно се страхува армията на Асад да не навлезе на нейна територия да преследва бунтовниците...

Както самата турска армия от време на време прави в иракски Кюрдистан...

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

Амазон, след като си запознат и "обръгнал", тогава ми обясни защо реагираш емоционално и се изненадваш от зверствата?
                  Коментарът ти "че не изглеждали като борци за свобода и т.н." на мен ми прозвуча като на абсолютен лаик, които живее с розови представи за деца на цветята и ненасилствените протести на Ганди и Далай лама. След като си наясно, че при всяка революция, бунт, гражданска война, се стига до зверства, екзекуции и саморазправи, защо е това удивление и възмущение, все едно си очаквал нещо друго?
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• DDD
                    ветеран
                    • Jan 2008
                    • 538

Suun70 написа
                    След успешни тестове Турция е готова да започне серийното производство на първата самостоятелно създадена ракета, каза премиерът Нихат Ергюн, който свика по случая специална пресконференция, съобщава H?rriyet.
                    Ракетата се нарича SOM, далечината на полета й съставлява 300 километра. Това е първата крачка на Турция по пътя на създаването на ракети с голяма далечина на полета (турците смятат, че за гарантиране на националната безопасност следва да имат ракети за 2500 километра).
                    Турция твърди, че подобно оръжие й е необходимо във връзка с нарастващата нестабилност в региона и последиците от „арабската пролет”.
                    *пан.бг
                    300 км; Покрива София, Атина и Дамаск;
                    2500 км; Вече покрива Москва, Мадрид, Париж и Лондон; За последните няма да ги оставят щото ще им се появи и апетит за ядрено оръжие;

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

The situation in Syria по опозиционни данни:

Comment

• iasen ianakiev
                        ветеран
                        • Jun 2009
                        • 4344

Comment

• iasen ianakiev
                          ветеран
                          • Jun 2009
                          • 4344

http://www.newsru.com/world/16sep2012/ksir.html - Иран официално призна,че негови военни се намират в Сирия.

Comment

• Кухулин
                            ветеран
                            • Nov 2006
                            • 12515

Из барикадите на Хомс:

Знае как да се глези опозицията

Comment

• Kramer
                              ветеран
                              • Mar 2009
                              • 2898

Това не прилича на прясно изстреляни гилзи.

Comment

• Кухулин
                                ветеран
                                • Nov 2006
                                • 12515

Преди два дена е снимано, а кога е стреляно - не знам.

Comment

Working...