Хубаво де, какво се прехласваш по този ТОС-1. Като С-300 - някакво митологизирано вундервафе. Просто още една РСЗО. Асад има вече Град, Смерч, Ураган, Точка, Скъдове, ирански ракети и копия на ирански ракети, сега има огнеметна установка за залпов огън, голяма работа. Най-много да изтрепят още няколкостотин цивилни с това, като обстрелят някое село. В Ирак им доставиха 10 бр. от същото минала година, има няколко клипа със стрелби - войната срещу ИД, реторичен въпрос, не се е повлияла видимо от това.
Те тая игра IAF я играе с Хамас в Газа от 20 години... не става тая работа. Сателити, авиация, лазерно насочване. Така само се подрязват ноктите на ламята.
Трябва пехота и много, да влиза във всяко село, във всеки град, във всяка сграда, етаж по етаж и мазе по мазе. И в един по-широк аспект, дори Асад да я имаше тази пехота, от доста време се изкушавам да питам как си я представяте тази работа? 300,000 убити, милион ранени, 7-9 млн. бежанци и страната в руини. Ще усмири/осмърти един регион, ще пламне друг; една групировка ще бъде разбита, ще се формира нова. Ще избие цяла Сирия и роднините на убитите ще се върнат от чужбина пак да се бият с него. Този проблем с касетъчни бомби и с огнемети няма да се реши, роднините на тези 300,000 убити няма да забравят. Те още помнят клането в Хама от 1982 г., пък какво остава за това.
Знам, че отговор нямате, ама карай да върви. За мен въпросът е единствено колко дълго ще продължи агонията - крайният резултат за "асадова Сирия" е предрешен от години.
Възможно е. Както казах, ще се види сутринта. Но декларацията на ДжФ е истинска.
Да де, закъде да бързат. След 4 години небързане се видя докъде я докараха. Преводът на горното всъщност е - нямаме сили за големи телодвижения, само ще бомбим с артилерия и авиация.
ПП Ал-Габ - тоу - текникъл:
Щабовете са направени да управляват действията на войските, основно те предават команди чрез свръзки до фронта- от устно, през писмено, през гълъбно-орлово до най-новите комуникационни с-ми. Тези системи се следят., Ако е устно или писмено се засича, че от една сграда влизат и излизат много чичковци, които не носят млечице за бибероните на бебчетата си, а разнасят нагоре-надолу заповеди, информация и т.н.
Трябва пехота и много, да влиза във всяко село, във всеки град, във всяка сграда, етаж по етаж и мазе по мазе. И в един по-широк аспект, дори Асад да я имаше тази пехота, от доста време се изкушавам да питам как си я представяте тази работа? 300,000 убити, милион ранени, 7-9 млн. бежанци и страната в руини. Ще усмири/осмърти един регион, ще пламне друг; една групировка ще бъде разбита, ще се формира нова. Ще избие цяла Сирия и роднините на убитите ще се върнат от чужбина пак да се бият с него. Този проблем с касетъчни бомби и с огнемети няма да се реши, роднините на тези 300,000 убити няма да забравят. Те още помнят клането в Хама от 1982 г., пък какво остава за това.
Знам, че отговор нямате, ама карай да върви. За мен въпросът е единствено колко дълго ще продължи агонията - крайният резултат за "асадова Сирия" е предрешен от години.
RIZAR написа
Виж мнение
RIZAR написа
Виж мнение
ПП Ал-Габ - тоу - текникъл:
Comment