Ванюшка глупака написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Не вярвам някой да взема насериозно тази глупост за 2-3000 пленени бунтовници, която не е потвърдена от никого. Битката продължава, ислямистите от бригада Туахид твърдят, че са пратили подкрепление от 300 души от Алепо, заедно с ПВО част. Съобщенията до този момент са за нещо от порядъка на 100-200 жертви от двете страни общо.
Искам да вметна нещо относно спомените. Не разбирам какво се дискутира - дали е имало недоволство в Сирия или дали сирийците са живеели добре преди войната? Мисля реалността дава достатъчно ясен отговор на това. Онези 100,000 протестиращи срещу Асад в Дераа на 25.03.2011 не бяха оптическа илюзия. Нито 200,000 сирийски кюрди без никакво гражданство. (точно така, 200 хил. жители на Сирия нямат сирийско гражданство и съответните права и се водят "чужденци", въпреки че живеят там от поколения; в опит да смекчи недоволството, Асад аварийно дарява граждански права на 120,000 от тях на 06.04.2011, но прекалено късно). Нито 30-100 души пребити и застреляни от полицията по време на футболен мач през 2004 г. заради развяни кюрдски знамена са измислица. Една друга война е почнала точно от футболен мач, както гласи популярната история. Нито "дамаск(ск)ата пролет" от 2001 г., нито кървавите сблъсъци в Латакия от 1999 г., нито клането в Хама от 1982 г. са измислици, да не се връщаме още по-назад. Апропо, бързият интернет е забранен в Сирия до началото на 2011 г., както и редица социални мрежи и сайтове, следва опит за разхлабване и отново затягане на цензурата с напредването на конфликта.
Та кой къде се разхождал навремето и пил кафе в Дамаск и от това да вади заключения за състоянието на страната и народа е твърде нелепо. Напомня ми руснаците, дето били един път за седмица на Слънчев бряг 1986 г. и ах, какви чудесни спомени имали от България. Аз съм бил в 20-30 страни, но какво от това - не можеш да си въобразиш, че за 2-3-5 дни като турист ще станеш специалист по местната история и нагласи. Трябва си четене и пак четене. Ако му е интересно на човек, разбира се."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
http://ru.euronews.com/2013/05/22/le...ce-from-syria/-Ливан все повече се въвлича в Сирийския комфликт.
Comment
-
Командующий ВВС Израиля оценил боеспособность ПВО Сирии
Командующий ВВС Израиля генерал-майор Амир Эшель 22 мая выступил с докладом, в котором оценил возможности системы ПВО соседней Сирии, сообщается на сайте министерства обороны Израиля.
По словам генерала, сирийские власти вложили огромные средства в наращивание возможностей системы противовоздушной обороны своей страны, добившись значительных успехов. Как пояснил Эшель, сирийская ПВО представляет собой «оперативную угрозу», а также дает Дамаску «чувство, способное подтолкнуть его на действия, от которых в противном случае он бы отказался».
«Эти вооружения совсем нового поколения, совсем не то, что было ранее. Однако пока не создано такой системы, с которой мы не смогли бы справиться. Вопрос лишь в цене», — подчеркнул генерал.
...
Командующий ВВС Израиля генерал-майор Амир Эшель 22 мая выступил с докладом, в котором оценил возможности системы ПВО соседней Сирии. По словам генерала, сирийские власти вложили огромные средства в наращивание возможностей системы противовоздушной обороны своей страны, добившись значительных успехов.
Comment
-
"Мисля реалността дава достатъчно ясен отговор на това."
Точно така. Колко хиляди точно са били протестиращи в Дараа няма никакво значение. Мъглявото около тях е, че това, че са протестирали, не значи, че са готови да си разрушат живота в кървава война. И тука в България имаше протести, да не би някой да уби човек? Та какво общо има това с конфликта в момента!? Иначе реалността е такава, че за 2 години бунта не успява да свали правителството, въпреки явната външна подкрепа, а в момента тече успешна контраофанзива на народната сирийска армия. Та това е реалността...
П.С. Динаин, нали няма да ми изтриеш и това мнение, защото противоречи на официалната линия, която е зададена от феновете на сваляне на "кървави диктатори".
Comment
-
Behind the scenes with units of the Free Syrian Army as they battle the Assad regime for control of a key province.
Syria: Behind Rebel Lines
Симеонов, добре дошъл във форума. Мнения могат да дават всички, независимо дали са посещавали или не дадено място, разбира се. Но "аз съм пил кафе в Дамаск, затова аз знам по-добре" не приемам за сериозен аргумент. На въпроса ти какво общо имат протестите от 2011 г. с конфликта в момента нямам намерение да отговарям (прекалено дълго ще е) - има тема от 108 страници, можеш да я прочетеш.
Ъ, да, мисля че получаваш съобщение за причината за изтриването. Трият се постове, нямащи връзка с темата или нарушаващи форумния правилник. Ако имаш оплаквания, не се правят в темата, а в ЛС."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Колега Симеонов, не знам откъде събра толкова търпение на предишната страница да напишеш толкова дълъг пост с доводи за колегата Ndragostinov. ***
Колега Динаин, не само от Алепо се чува че пращат покрепление от 300 души, заедно с ПВО част (ако това естествено не са поредните партенки от ребелските туитър канали както често е ставало ) . Споменава е че и от Ябруд заминават 600 човека. Тъй като те смятам за умен човек, би ли споделил как смяташ че тоя народ ще се озове на бойното поле в Кусаир? Не мислиш ли че е по-вероятно възможните пътища за преход да се затрупат от простреляни чалми и потрошени тачанки, отколкото реално някаква боеспособна част да пристигне под Хомс?
Comment
-
"Но "аз съм пил кафе в Дамаск, затова аз знам по-добре" не приемам за сериозен аргумент."
Между другото къде съм заявил, че само съм "пил кафе в Дамаск"? Аз си имах работа там, свързана на няколко пъти с повече от месец пребиваване и обиколка на различни райони! Защо така подигравателно се слага квалификация на моето пребиваване там? Дали за да не се умаловажи умишлено моето мнение тук? И да добавя - кой тука изобщо е имал работа със сирийци в родината им? Дотук само форумеца Кало заяви ясно, че е посещавал тази страна и има представа от нея, която "неясно" защо съвпада с моята!Last edited by Симеонов; 22-05-2013, 22:44.
Comment
-
Хайде моля всички се успокойте, ако някой си има мнение за конфликта да го сподели и оттам нататъка да действаме с по-малко религиозни войни на про и анти тематика (ако някой наистина мрази/обича Асад, мисля, че и двете страни набират доброволци, да ходи нататъка). За мен поне ми беше интересно да се чуе мнението на хора, били наскоро в Сирия.
Поне мен ми е по-интересно някакво фактологическо проследяване на конфликта (доколкото е възможно) и създаване на картина на ставащото. Като пример за неидиологизиран спор бих дал едни руснаци, които си следят разни детайли с огромна точност и хладнокръвие: http://forums.airbase.ru/2013/05/t85...irii.2003.html
Между другото за бомбардировката с парашутните бомби - ако има някой специалист да каже, но доколкото виждам самолетът е Су-22, а бомбите са или обемно-детониращи, или нацелиха някакъв склад с оръжие?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеНе вярвам някой да взема насериозно тази глупост за 2-3000 пленени бунтовници, която не е потвърдена от никого. Битката продължава, ислямистите от бригада Туахид твърдят, че са пратили подкрепление от 300 души от Алепо, заедно с ПВО част. Съобщенията до този момент са за нещо от порядъка на 100-200 жертви от двете страни общо.
Не знам, защо обаче въпреки ужасната практика да се снимат по нета и да се придвижват в "пакет" по 10-20 джипа, автомобила и мотоциклета с което стават цел ¹ 1 на Асадовската авиация и след това ги дават разбомбени по всички правила на авиацията, продължават с този наивинитет... Мислят си, че са свалили всички самолети на Асад ли ???
Пак ще има плач и скърцане със зъби за бунтовниците...
Comment
Comment