Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Dinain написа Виж мнениеhttp://www.worldtribune.com/2013/04/...oast-of-sinai/
Работата с египетско-иранската корабна афера става дебела. Бъркотията в информацията явно се дължи на това, че последните дни египетските ВМС всъщност са задържали общо 3 ирански кораба, с общо 200,000 (двеста хиляди) единици оръжие на борда.
Армия Асад разполага с необходимия брой оръжия.
(Асад е натрупани оружие за много години на склад. + и сега той е не разполага 200 000 войници.)
Очевидно - 200 000 е брой на елементите на военна амуниция.
Храна, боеприпаси, радиостанции и др.
Comment
-
piston написа Виж мнениеИнтервю на Башар Асад пред турски телевизионен канал.
Това донякъде обяснява защо успява да се задържи почти две години. Ако си спомняте, накраят Кадафи съвсем беше изперкал и само глупости ръсеше.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеПише за 50000. И май ще се окаже, че въобще не са за Сирия.
Това е само за единия кораб. Много е интересно, закъде ли ще се окаже че са. Хамас по никакъв начин не може да използва такова количество. То кой ли може в региона - Хамас, Хизбула, Асад, някакви суданци, сомалийци?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Ако оръжието беше за Сирия, защо просто не го доставят със самолет в Дамаск или с военен десантен кораб? Така щеше да се случи гарантирано, не е като светът да не знае, че Иран поддържа Асад. Макар че не се сещам на кого другиго му трябва да въоръжава малка армия в района.
Иначе от Гардиън - http://www.guardian.co.uk/world/2013...ights-security
Вкратце - САА постепенно се изтегля от Голан, Израел е притеснен от създаващия се вакум. Защо въобще Асад е пазил толкова Голан? Ако бях на негово място, това би била едната посока, от която щях да съм убеден, че няма да идват муниции за бунтовниците и бих си изтеглил войските оттам към някакви по-належащи проблеми. Евентуално с бонус точки ако бунтовниците направят някакъв сакатлък с израелските граничари и това намали готовността на САЩ да подкрепя бунтовниците.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Да съгласен съм с теб Kramer,че тези части са цени и ще понесат излишни загуби в евентуални боеве с ССА сиреч ще бъдат губени добре подготвени и технически грамотни военни кадри.Но поне според мен в Сирия работите са на живот или смърт и за режима и за бунтовниците.Така ,че работите не са току-тъй.Всякя от страните впрягя всичките си сили в бойните действия.Пак ще кажа борбата в Сирия е на живот и смърт.Победата на едните ще доведе до пълното унищожение на другите.
Comment
Comment