Интересна новина. Впрочем, като гледам датата (31.05.2006 г.), това май е старина. А този скелет сигурно е на First Roman. Хм! Височка е била - 160 см.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новини
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
pnp5q написа
Comment
-
Sulla написаЕй на това му се вика плячка!
Американски археолози съобщиха, че са открили най-голямото съкровище на злато и сребро, намирано някога в останките от потънал кораб, предаде АФП. Става въпрос за над 500 000 сребърни и стотици златни монети, както и обработено злато с общо тегло повече от 17 тона. Съкровището е намерено от компанията "Odyssey Marine Exploration" в останките на кораб от колониалната епоха, датиращи от 18-и век. Мястото на находката не се разкрива, но то е в международни води в Атлантическия океан.
от: dnes.bg
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Sulla написаКлючовата фраза тук е "...в международни води..."
Разбира се, находката най-вероятно ще отиде в някой музей, но все пак според международното морско право (доколкото аз съм запознат :sm186: ), това което е открито в международни води принадлежи на откривателя!albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Sulla написаКлючовата фраза тук е "...в международни води..."
Разбира се, находката най-вероятно ще отиде в някой музей, но все пак според международното морско право (доколкото аз съм запознат :sm186: ), това което е открито в международни води принадлежи на откривателя!
Безпрецедентното по мащаба си съкровище е локализирано от американската изследователска компания Odyssey Marine Exploration. Тя пази в тайна точното местоположение на търговския кораб, информацията за който била получена във федерален съд в САЩ. Възможно е да става дума за английския Merchant Royal, натоварен в Мексико и потънал близо до островите Сили (Scilly Islands) през 1641 г. Според BBC монетите са извадени с подводен робот и са вече в САЩ. Един от основателите на Odyssey Marine Exploration, която носи кодовото име Черният лебед, коментира, че в района има много потънали кораби от времето на колонизирането на Америка и поради това той представлява уникална историческа забележителност. В момента се разработва схема за евентуалното изтегляне на кораба на повърхността.
Comment
-
''Катти Сарк'' наверное единственный парусный корабль о котором я знаю с раннего детства. (У меня была книга про известные парусники и "Катти Сарк" впечетлила меня больше всех). Очень жаль если этот парусник не востановят... даже не вериться, что в Англии могла произойти такая глупая случайность."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
pnp5q написаОх, rbc.ru съобщава, че "Къти Сарк" загива в пламъци близо до Лондон.
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Спокойно, ще възстановят Cutty Sark - и без това в момента е бил реставриран, тъй че мачтите и голяма част от палубата са били махнати.
Dr Eric Kentley, curatorial consultant to the Cutty Sark Trust, said of the ship: "It can be saved. It's certainly not completely devastated.
"We will put her back together - but it's going to take much, much longer and a lot more money than we originally thought."
Comment
Comment